Βουδαπέστη

Βουδαπέστη

8ήμερη Εκδρομή 

Βελιγράδι- Βουδαπέστη- Βιέννη 

10/07/2018: Συγκέντρωση στο λιμάνι της Χίου, επιβίβαση στο πλοίο Νήσος Μύκονος και αναχώρηση στις 19:50 για το λιμάνι της Καβάλας. (εκτιμώμενη ώρα άφιξης 06:10).

11/07/2018: Άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας και άμεση επιβίβαση στο πούλμαν. Φτάνουμε στους Ευζώνους όπου θα περάσουμε τον έλεγχο του τελωνείου και αναχωρούμε για Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας. Άφιξη στο Βελιγράδι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

12/07/2018: Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την Σέρβικη πρωτεύουσα. Θα δούμε το φρούριο Καλέμεγκνταν με τους πύργους, τις πολεμίστρες και τα οχυρώματα από την εποχή της Αναγέννησης. Θα δούμε επίσης τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου. Στην συνέχεια θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Σάββα, το Εθνικό Μουσείο, ενώ κατά μήκος της λεωφόρου των Επαναστάσεων θα δούμε το Κοινοβούλιο, ένα κλασικό δείγμα βαλκανικής αρχιτεκτονικής. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για τη Βουδαπέστη, την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Άφιξη στη Βουδαπέστη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

13/07/2018: Μετά το πρωινό ξεκινάμε την γνωριμία μας με την πόλη, όπου θα δούμε την πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, το καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και στην λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα κτίρια. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο Βάτσι Ούτσα. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Για όσους θελήσουν, το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε τοπική ταβέρνα με παραδοσιακή μουσική.

14/07/2018: Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γίνονταν οι στέψεις των βασιλέων. Στον λόφο του Γκέλερτ, απ’ όπου θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της Ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλα. Στην συνέχεια σας προτείνουμε να απολαύσετε μια πανέμορφη κρουαζιέρα στα ήσυχα νερά του Δούναβη. Δείνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

15/07/2018: Αναχωρούμε για την αυτοκρατορική πόλη, τη Βιέννη. Κατά την περιήγηση μας θα δούμε την Ριγκ Στράσσε με το θαυμάσιο πάρκο, την Όπερα, τα ανάκτορα Χόφενμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και την εκκλησία του Τάματος. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το ανάκτορο του Μπελβεντέρε και μετά θα υπάρχει χρόνος για να κάνουμε μια βόλτα στην Ελληνική συνοικία της πόλης. Επιστροφή στη Βουδαπέστη το απόγευμα. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

16/07/2018: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Βελιγράδι, όπου θα περιηγηθούμε στην πόλη. Μετά τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

17/07/2018: Αναχώρηση για το τελωνείο των Ευζώνων, όπου θα περάσουμε τον έλεγχο. Μετά καταλήγουμε στην Καβάλα, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

18/07/2018: Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το λιμάνι της Καβάλας, όπου θα  επιβιβαστούμε στο πλοίο Νήσος Μύκονος και θα αναχωρήσουμε στις 9:00  για το λιμάνι της Χίου.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Εισιτήρια πλοίου Χίος – Καβάλα – Χίος σε οικονομική αριθμημένη θέση
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Βελιγράδι σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή
  • 4 διανυκτερεύσεις στη Βουδαπέστη σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή
  • 1 διανυκτέρευση στην Καβάλα στο ξενοδοχείο Esperia Hotel 3* με πρωινό
  • Πολυτελές πούλμαν για την πραγματοποίηση του ανωτέρω προγράμματος

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται έξοδα για εισόδους σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους, ο φόρος διαμονής και ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό.