Βόλος -Πήλιο- Μετέωρα

Βόλος -Πήλιο- Μετέωρα

4ήμερη εκδρομή  17-21/6, 20

Αναλυτικό Πρόγραμμα 

Δευτέρα 17/6/19

Συγκέντρωση στο λιμάνι της Χίου, επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και αναχώρηση για Πειραιά. Δανυκτέρευση εν πλω.

Τρίτη 18/6/19

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το νομό Καρδίτσας και συγκεκριμένα  για την Λίμνη Πλαστήρα ή Ταυρωπού. Η τεχνητή αυτή λίμνη σε υψόμετρο 1000μέτρων και μήκος 14χλμ είναι ίσως η πιο γραφική της Ελλάδος με την πανέμορφη παρθένα φύση,  τα ξεχασμένα από το χρόνο ορεινά χωριά, τα αξιόλογα μοναστήρια και τις εκκλησίες. Θα κάνουμε το γύρο της λίμνης και θα απολαύσουμε την ομορφιά της φύσης γεμάτη από έλατα, βελανιδιές, ρεματιές με πλατάνια και πανέμορφα λιβάδια που την περιβάλουν. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Παναγίας Κορώνης Αγραφων όπου βρίσκεται σε υψόμετρο 800μ με υπέροχη θέα στο θεσσαλικό κάμπο.

Στην συνέχεια αναχώρηση για τον νομό Καρδίτσας και την ομώνυμη πόλη. Κατά την απογραφή του 2011 είχε πληθυσμό περίπου 44.000 μόνιμους κατοίκους από το 1950 που ήταν μόνο 14.000. Η πόλη φημίζεται για την καλή ρυμοτομία της, μία και είναι πεδινή, τους πολλούς πεζόδρομους και το πρώτο δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Σε κεντρικό σημείο της πόλης βρίσκεται το υπέροχο άλσος του Παυσιλύπου, με τα ελεύθερα παγώνια και στην άκρη του οποίου δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής μητροπολιτικός ναός των Αγίων Αυτοκρατόρων Κωνσταντίνου και Ελένης. Τέλος στη δυτική άκρη του άλσους έχει ανεγερθεί ο έφιππος ανδριάντας του Νικολάου Πλαστήρα.

Τέλος φτάνουμε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, τον πανέμορφο Βόλο. Ο Βόλος είναι επίσης οικονομικό κέντρο χάρη στην προνομιούχα θέση του στον Παγασητικό κόλπο και το καταπράσινο Πήλιο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

Τετάρτη 19/6/19

Σήμερα μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για επίσκεψη σε 2 πανέμορφα χωριά του Πηλίου. Η Πορταριά, ένα παραδοσιακό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 650μ σε υπέροχο φυσικό τοπίο με δροσερές πηγές εδώ θα  προσκυνήσουμε  στην Παναγιά . Συνεχίζουμε για το “Μπαλκόνι του Πηλίου” όπως αλλιώς ονομάζετε η Μακρυνίτσα. Τα χωριά είναι περιτριγυρισμένα από καστανιές και οξιές και το τοπίο μαγεύει κάθε επισκέπτη. Φτάνουμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών όπου βρίσκεται ανάμεσα σε 2 γραφικά χωριά, τον Άγιο Βλάσιο και τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και στην συνέχεια θα φτάσουμε στην Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου όπου θα μας υποδεχτούν οι μοναχές με την Ηγουμένη Μαγδαληνή.

Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βραδάκι προτείνουμε βόλτα και εξερεύνηση στην παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου με επίσκεψη στα γνωστά τσιπουράδικα. Διανυκτέρευση

 

Πέμπτη 20/6/19

Μετά το πρωινό αναχώρηση για επίσκεψη στα Τρίκαλα και τα πολύ γνωστά Μετέωρα. Ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, που  δημιουργεί την εντύπωση ότι τα θεόρατα αυτά βράχια είναι έτοιμα να φθάσουν στον ουρανό. Επίσκεψη σε ένα από τα Μοναστήρια και συνεχίζουμε για τα όμορφα Τρίκαλα, φημισμένα για τον περίφημο και νοστιμότατο Χαλβά του. Η πόλη έχει γύρο στους 52.000 κατοίκους και διασχίζεται από τον παραπόταμο του Πηνειού Ληθαίο και πήρε το όνομά της από τη νύμφη Τρίκκη. Χρόνος για βόλτα στην πόλη και μπορείτε να καθίσετε να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα τον ποταμό και την κεντρική μεταλλική γαλλική γέφυρα του 1886. Επιστροφή πίσω στο Βόλο και το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

       

Παρασκευή 21/6/19

Μετά το πρωινό αναχώρηση μαζί με τις αποσκευές μας για επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Μαγνησίας όπου βρίσκεται νότια της περιοχής του Αλμυρού. Συνεχίζουμε για την Μονή Αγίου Βυσαρίωνα στη Φθιώτιδα και τέλος θα επισκεφτούμε την Παναγία Γοργοεπήκοος έξω από την Μάντρα Αττικής πριν φτάσουμε στο Λιμάνι του Πειραιά. Επιβιβαστούμε στο πλοίο με τελικό προορισμό την Χίο μας.

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Εισιτήρια πλοίου Χίο-Πειραιά-Χίο σε Οικονομική Αριθμημένη θέση

  • 4 ημέρες Πούλμαν για την πραγματοποίηση της ανωτέρω εκδρομής και θα είναι συνεχώς μαζί σας

  • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε 3* ξενοδοχείο στο κέντρο του Βόλου

 

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται έξοδα εισόδων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όπου υπάρχουν, ο φόρος διαμονής του ξενοδοχείου και ότι άλλο δεν αναφέρουμε γραπτώς στα περιλαμβάνοντα 

 

Επίσης μπορείτε να προσκομίσετε το ΜΑΝ (μεταφορικό ισοδύναμο) και όσοι δεν έχετε, είναι εύκολο να βγει από τον λογιστή σας.