Διακοφτό – Καλάβρυτα – Μέγα Σπήλαιο – Αγ. Λαύρα – Σπ. Λιμνών – Επίδαυρο 28η Οκτωβρίου 2018

Διακοφτό – Καλάβρυτα – Μέγα Σπήλαιο – Αγ. Λαύρα – Σπ. Λιμνών – Επίδαυρο 28η Οκτωβρίου 2018

Διακοφτό – Καλάβρυτα – Μέγα Σπήλαιο – Αγ. Λαύρα – Σπ. Λιμνών – Επίδαυρο 

          Πρόγραμμα Εκδρομής 

26/10/2018

Συγκέντρωση στο Λιμάνι της Χίου μπροστά από το γραφείο μας και στην συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο N.Rodos HSW και αναχώρηση στις 23.15 με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

27/10/2018

Άφιξη νωρίς το πρωί στον Πειραιά, άμεση επιβίβαση και αναχώρηση μέσω Ισθμό Κορίνθου για το παραθαλάσσιο Διακοπτό όπου θα επιβιβαστούμε στον Οδοντωτό για να φτάσουμε πάνω στα Καλάβρυτα ακολουθώντας τα χνάρια του Βουραϊκού ποταμού. Εδώ και 120χρόνια, το τραινάκι ενσωματώθηκε τόσο καλά στο φυσικό περιβάλλον και ο τρόπος κατασκευής του δεν επιβάρυνε το οικοσύστημα του φαραγγιού. Με το ξύλο και την πέτρα της περιοχής, οι τεχνικοί έκανα για χάρη του τραίνου έργα που νομίζεις ότι τα έφτιαξε η φύση από μόνη της. Με το που φτάνουμε στο σιδηροδρομικό σταθμό Καλαβρύτων, επιβίβαση στο πούλμαν και επίσκεψη στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου,  όπου είναι οκταώροφη χτισμένη πάνω σε βράχο σε υψόμετρο 924μ. Ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα από δύο μοναχούς και θεωρείται από τις παλαιότερες και γνωστότερες της Ελλάδας. Η μονή καταστράφηκε για πρώτη φορά το 840 από τους εικονομάχους, το 1460 και το 1640 από τους Τούρκους, το 1934 από πυρκαγιά και το 1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Δείτε την ανάγλυφη εικόνα της Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας, που είναι φτιαγμένη από κερί, αρώματα και μαστίχα και θεωρείται ένα από τα τέσσερα έργα του Ευαγγελιστή Λουκά. Η εκκλησία έχει σημαντικές τοιχογραφίες του 1600, χειρόγραφα, Ευαγγέλια και λειψανοθήκες.

Συνεχίζουμε για επίσκεψη στη Μονή Αγίας Λαύρας όπου ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα από το μοναχό Αθανάσιο Αθωνίτη και έπαιξε σημαντικό ρόλο της εποχή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η μονή καταστράφηκε αρκετές φορές από τους Τούρκους ενώ την τελευταία φορά υπέστη καταστροφές από τα ναζιστικά στρατεύματα. Οι μοναχοί όμως κατάφερναν κάθε φορά να την ξαναχτίζουν. Διαθέτει πολλά και σημαντικά κειμήλια, καθώς και βιβλιοθήκη με παλιά χειρόγραφα. Στη μονή υψώθηκε στις 18 Μαρτίου του 1821 το λάβαρο της Ελληνικής Επανάστασης. Τέλος φτάνουμε στα Καλάβρυτα όπου είναι χτισμένα σε πλαγιά του Χελμού σε υψόμετρο 750μ. και διατηρεί αρκετά από τα παραδοσιακά της στοιχεία. Η μεγαλύτερη τραγωδία στη σύγχρονη ιστορία της πόλης συνέβη στις 13 Δεκεμβρίου 1943, όταν τα ναζιστικά στρατεύματα εξόντωσαν όλο τον αρσενικό πληθυσμό άνω των 12 ετών, περίπου 1.400 άτομα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

28/10/2018

Σήμερα μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω Άνω & Κάτω Λούσοι φτάνοντας για να επισκεφτούμε το Σπήλαιο των Λιμνών όπου η εξερεύνηση του έγινε το 1964 από κατοίκους της τότε Κοινότητας των Καστριών. Η εξερεύνηση ολοκληρώθηκε το 1965 από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο με συμμετοχή Ελλήνων και ξένων σπηλαιολόγων. Το 1981 άρχισαν από τον ΕΟΤ τα έργα ανάδειξης και το 1ο αξιοποιημένο τμήμα παραδόθηκε στο κοινό το 1990.

29/10/2018

Σήμερα μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν μαζί με τις αποσκευές μας και αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Επίδαυρο και το αρχαιολογικό μουσείο. Βρίσκεται εντός του Αρχαιολογικού Χώρου του ιερού του Ασκληπιού στην Επίδαυρο, που αποτελούσε τη μητρόπολη όλων των ασκληπιείων του αρχαίου κόσμου. Κτίστηκε για να στεγάζει τα πολλά και σημαντικά ευρήματα της πολυετούς ανασκαφής του Ιερού του Ασκληπιού (1881-1928), η οποία διεξήχθη από τον αρχαιολόγο Παναγή Καββαδία και την Αρχαιολογική Εταιρεία. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε και να θαυμάσουμε το Αρχαίο Θέατρο όπου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ιερού που ήταν αφιερωμένο στο θεραπευτή θεό. Είναι χτισμένο στη δυτική πλαγιά του Κυνόρτιου όρους και θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής.

Στην συνέχεια φτάνουμε στο Λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου θα αναχωρήσουμε στις 20.30 με το πλοίο N.Samos της HSW με τελικό προορισμό την Χίο μας.

 

Στο πακέτο περιλαμβάνονται: 

  •   Εισιτήρια πλοίου Χίο-Πειραιά & Πειραιά-Χίο όπως αναγράφουμε παραπάνω
  •   3 ημέρες Πούλμαν πολυτελές κλιματιζόμενο για την πραγματοποίηση της ανωτέρω εκδρομής όπου θα είναι συνεχώς μαζί σας
  •    2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στα Καλάβρυτα σε κεντρικό 3* ξενοδοχείο

 

Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους η μουσεία, extra γεύματα και ποτά κατά την διάρκεια της εκδρομής και ότι άλλο δεν αναφέρουμε στα περιλαμβανόμενα.

Επίσης ο νέος φόρος διαμονής που είναι σε ισχύει από τις 1/1/2018 και πληρώνετε επιτόπου στα ξενοδοχεία με την άφιξη. Για 3* ξενοδοχείο ο φόρος είναι 1,50 ευρώ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση και πληρώνετε με την άφιξη στην υποδοχή του ξενοδοχείου και παραλαβή του κλειδιού.