Εκδρομή Στην Κρήτη ( 02/10 - 10/10 )

Εκδρομή Στην Κρήτη ( 02/10 - 10/10 )

Αναλυτικό Πρόγραμμα 

Δευτέρα 02/10/2017: ΧΙΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Επιβίβαση στο πλοίο της BSF και 23.10 αναχώρηση με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, διανυκτέρευση εν πλω.

Τρίτη 03/10/2017: ΠΕΙΡΑΙΑΣ εκδρομή για προσκύνημα στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο Ευβοίας

Άφιξη περίπου στις 08.00 στον Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφτούμε και να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη Ρώσου στο χωριό Προκόπι Ευβοίας. Ο Άγιος  γεννήθηκε περίπου το 1690 στην περιοχή της Μικράς Ρωσίας, σημερινής Ουκρανίας από χριστιανούς γονείς. Κατετάγη στο στρατό του Μεγάλου Πέτρου και πήρε μέρος στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο 1710-1711, όπου αιχμαλωτίστηκε και στη συνέχεια πουλήθηκε σαν σκλάβος σε ένα Τούρκο αξιωματικό που καταγόταν από το χωριό Προκόπι της Μικράς Ασίας. Έγινε γνωστός για την καλοσύνη, την ταπεινοφροσύνη και την ακλόνητη πίστη του. Το ιερό σκήνωμά του παραμένει άφθαρτο στο Νέο Προκόπι Ευβοίας και ο ίδιος θεωρείται θαυματουργός με πολλές μαρτυρίες να κάνουν λόγο για τη βοήθεια που προσφέρει στην ίαση ασθενών. 

Στην συνέχεια επιστροφή πίσω στο λιμάνι του Πειραιά όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο Blue Horizon της ΑΝΕΚ/SuperFast/BSF όπου θα αναχωρήσει στις 21.00 με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου, διανυκτέρευση εν πλω.

Τετάρτη 04/10/2017: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΝΩΣΣΟΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Άφιξη νωρίς το πρωί στις 06:00, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Κνωσσό, την μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Μινωικής Κρήτης. Ιδρύθηκε από τον μυθικό Μίνωα και έγινε το κέντρο του λαμπρού Μινωικού πολιτισμού. Το 1910 περίπου ο άγγλος Εβανς απεκάλυψε τεράστιο συγκρότημα ερειπίων της πόλης, που περιλαμβάνει ανάκτορα, αποθήκες, οικίες, τάφους, ναούς με έξοχες τοιχογραφίες αγγεία και ποικίλα ευρήματα. Στη συνέχεια περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης του Ηρακλείου. Στην πλατεία Ελευθερίας δεσπόζουν το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και η προτομή του Καζαντζάκη, θα δούμε την παλιά Ενετική Κρήνη του Μοροζίνη με τα λιοντάρια, το ναό του Αγίου Τίτου (μαθητής του Αποστόλου Παύλου), το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά και την Ενετική Λότζια. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο ιστορικό και στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και το βραδάκι…ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην κεντρική πλατεία (σιντριβάνι με λιοντάρια) και στα πλακόστρωτα δρομάκια. Διανυκτέρευση στο Ηράκλειο

Πέμπτη 05/10/2017: ΆΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΕΛΟΥΝΤΑ – ΠΛΑΚΑ – ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μετά το πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τον πανέμορφο Άγιο Νικόλαο, πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου και την πολύ φημισμένη Ελούντα. Στην γραφική Πλάκα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για όσους θελήσουν να κάνουν προαιρετική επίσκεψη με καραβάκι απέναντι στο Νησί Σπιναλόγκα (το νησί των λεπρών). Για όσους περάσουν απέναντι…θα περπατήσουν ανάμεσα σε ενετικά κάστρα και ερείπια σπιτιών που έζησαν μέσα τους οι «ξεχασμένοι». Εδώ η ψυχή του ανθρώπου δοκιμάστηκε και νίκησε. Επιστροφή με το πλοιάριο και θα δοκιμάσουμε μεσογειακούς μεζέδες σε τοπικό εστιατόριο της Ελούντας. Στην συνέχεια αναχώρηση για να επισκεφτούμε τον Άγιο Νικόλαο όπου είναι η τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Κρήτης και κοιτάζει τη θάλασσα από τρεις πλευρές. Έχει μία λίμνη στην καρδιά του όπου στολίζει τον κόλπο του Μιραμπέλου και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για καφέ και βόλτα. Η λίμνη είναι περιτριγυρισμένη από εστιατόρια, καφετερίες και τουριστικά καταστήματα.

 Εν συνεχεία ελεύθερος χρόνος και επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Διανυκτέρευση στο Ηράκλειο. 

Παρασκευή 06/10/2017: ΜΑΤΑΛΑ – ΤΥΜΠΑΚΙ – ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ

Σήμερα και μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα γνωστά σε όλους μας, Μάταλα.. από την ταινία «η Θεία μου η Χίπισσα» με την αείμνηστη Ρένα Βλαχοπούλου. Τα Μάταλα είναι πολυσύχναστη απέραντη παραλία με άμμο και κρυστάλλινα νερά και έγιναν γενικώς ευρύτερα γνωστά από 1965-1967 διότι εκεί εγκαταστάθηκαν οι χίπις και έμεναν στις σπηλιές. Οι σπηλιές βέβαια είχαν λαξευτεί στα βράχια από τους προϊστορικούς κάτοικους του νησιού, στη διάρκεια της Νεολιθικής Εποχής. Την περίοδο της Ρωμαϊκής Κατοχής, είχαν χρησιμοποιηθεί και σαν τάφοι αλλά οι Χίπις συντονισμένοι με το ανιμιστικό πνεύμα, δεν είδαν τάφους αλλά τα ιδανικά χίπικα σπίτια. Έμεναν εκεί (μικρές παρέες, ζευγάρια ακόμη και οικογένειες) σαν πρωτόγονοι χωρίς ανέσεις. Αν και οι περισσότεροι από τους χίπις είχαν σπουδαία παιδεία και αξιοζήλευτες γνώσεις, δεν ήθελαν να έχουν καμιά επαφή με τον μίζερο, ανιαρό, καταναλωτικό τρόπο ζωής.

Συνεχίζουμε μέσω Τυμπάκι για Αγία Γαλήνη όπου είναι δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο και βρίσκετε 68χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου κάτω από την καταπράσινη κοιλάδα του Αμαρίου. Πριν την δεκαετία ’60-’70 ήταν μικρό ψαροχώρι όμως μετά γνώρισε την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη λόγο των «απελευθερωμένων παιδιών των λουλουδιών» τους χίπις. Θα έχουμε χρόνο για βόλτα και το απογευματάκι επιστροφή πίσω στο Ηράκλειο και το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Διανυκτέρευση στο Ηράκλειο .

Σάββατο 07/10/2017: ΑΡΚΑΔΙ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΜΟΝΗ ΠΡΕΒΕΛΗΣ – ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ – ΧΑΝΙΑ   

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση μαζί με τις αποσκευές μας για να επισκεφτούμε την ιστορική Μονή Αρκαδίου, μνημείο της κρητικής τέχνης και του κρητικού βυζαντινού πολιτισμού αλλά είναι συνδεδεμένη με την υπέρτατη θυσία για την ελευθερία!! Το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου τον Νοέμβριο του 1866. Θα ξεναγηθούμε στους χώρους και στο μουσείο της μονής όπου περιλαμβάνει συλλογή μεταβυζαντινών εικόνων και εκκλησιαστικά σκεύη, όπλα των αγώνων και ένα οστεοφυλάκιο των ανώνυμων υπερασπιστών της. Αναχώρηση για την πόλη του Ρεθύμνου όπου διατηρεί έντονο μεσαιωνικό-αναγεννησιακό χρώμα και το παλιό αλλά εξαιρετικά διατηρημένο ιστορικό κέντρο της πόλης βρίσκεται κάτω από τα τείχη του βενετσιάνιου κάστρου Fortezza. Θα έχουμε χρόνο για καφέ σε κάποιο από τα γραφικά σοκάκια του και αν ο χρόνος μας επιτρέπει να δούμε μερικά από τα αξιοθέατα όπως η εκκλησία της Κυρίας του Αγγέλων, η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου η Κρήνη Rimondi, ο Μητροπολιτικός ναός όπως και τουρκικά κτίσματα όπως το τζαμί Νερατζές, το τζαμί Καρά Μουσά πασά (όπου σήμερα εδρεύει η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων) και το τουρκικό σχολείο. Αναχώρηση για να επισκεφτούμε την ιστορική Μονή Πρεβέλης όπου είναι γνωστή για την συμμετοχή των μοναχών στον απελευθερωτικό αγώνα της Κρήτης. Στην συνέχεια αναχώρηση για τα Χανιά όπου στην διαδρομή μας..θα κάνουμε στάση στην πανέμορφη λίμνη Κουρνά για να ξεκουραστούμε και να γευματίσουμε πριν φτάσουμε στα όμορφα Χανιά και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ξεκούραση και Διανυκτέρευση στα Χανιά.

Κυριακή 08/10/2017: ΤΑΦΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ – ΚΑΣΤΕΛΙ / ΚΙΣΣΑΜΟΣ - ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ

Σήμερα μετά το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε τους τάφους των Βενιζέλων (Ελευθερίου Βενιζέλου & Σοφοκλή Βενιζέλου). Βρίσκονται πάνω στον λόφο του προφήτη Ηλία, μόλις 5χλμ από την πόλη μέσα σε ένα πανέμορφο πάρκο με κήπους, λιθόστρωτα δάπεδα κάτω από την σκιά των πεύκων και από εκεί θα έχετε πανοραμική θέα στα Χανιά με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας. Πριν φύγουμε θα δούμε τον ιστορικό ναό του προφήτη Ηλία, όπου είναι κτίσμα αρχές 16ου αιώνα με μορφή και χαρακτηριστικά Βενετσιάνικης τεχνοτροπίας. Αναχώρηση για το Καστέλι-Κίσσαμος όπου βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος του νομού, ανάμεσα στις δύο μεγάλες χερσονήσους και απέχει 37χλμ από την πόλη για να φτάσουμε στο τέλος το πανέμορφο Ελαφονήσι (Ελαφόνησος). Αυτό που χαρακτηρίζει το μέρος σαν εξωτικό είναι οι μικρές νησίδες με την πολύ ψιλή λευκή αμμουδιά που ροζίζει σε αρκετά σημεία και μαζί με την λιμνοθάλασσα σχηματίζεται και τα τουρκουάζ αβαθή νερά. Τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και προστατευόμενη περιοχή Natura.

Επιστροφή πίσω στα Χανιά και το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Διανυκτέρευση στα Χανιά.

Δευτέρα 09/10/2017 : ΧΑΝΙΑ

Σήμερα μετά το πρωινό μας αναχώρηση μαζί με τις αποσκευές μας για να επισκεφτούμε την πόλη των Χανιών με το παλιό βενετσιάνικο λιμάνι και τα όμορφα σοκάκια του. Το λιμάνι της παλιάς πόλης αποτελεί το ομορφότερο και τουριστικότερο σημείο των Χανίων. Η ακτή Τομπάζη στεγάζει αρκετά ιστορικά κτήρια όπως τα νεώρια, το τζαμί στο γιαλό και το μεγάλο Αρσενάλι όπου σήμερα φιλοξενεί το κέντρο αρχιτεκτονικής Μεσογείου. Το Ενετικό λιμάνι και στο βάθος ο περίφημος Αιγυπτιακός Φάρος του 19ου αιώνια σε σχήμα μιναρέ χτισμένο στα θεμέλια του παλαιότερου βενετσιάνικου φάρου που αποτελεί και το σήμα κατατεθέν την πόλης.Στην συνέχεια θα έχουμε χρόνο ελεύθερο πριν την επιβίβασή μας πάνω στο πλοίο Blue Galaxy της ΑΝΕΚ/SuperFast/BSF όπου θα αναχωρήσει στις 21.00 για το λιμάνι του Πειραιά, διανυκτέρευση εν πλω.

Τρίτη 10/10/2017 : ΠΕΙΡΑΙΆ – επίσκεψη εντός Αττικής

Άφιξη περίπου στις 06.30 στον Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για επίσκεψη εντός Αττικής (έκπληξη). Στην συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο της BSF και αναχώρηση στις 20.00 για την επιστροφή μας πίσω στην Χίο (αναμενόμενη άφιξη 11/10 περίπου στις 05.00 το πρωί).

                                                                                                                 Τ Ε Λ Ο Σ   Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η Σ !!!

 

Κόστος κατ’ άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο : 430,00 ευρώ

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Εισιτήρια πλοίου Χίο-Πειραιά-Χίου σε οικονομική αριθμημένη θέση
  • Εισιτήρια πλοίου Πειραιά-Ηράκλειο & Χανιά-Πειραιά σε οικονομική αριθμημένη θέση
  • Πούλμαν πολυτελές για την πραγματοποίηση της εκδρομής όπου θα είναι συνεχώς μαζί σας
  • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο Ηράκλειο.
  • 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στα Χανιά.

Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, γεύματα και ποτά κατά την διάρκεια της εκδρομής και ότι άλλο δεν αναφέρουμε στα  περιλαμβανόμενα.