ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΞΑΝΘΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΒΡΟΥ – ΆΓΙΟΝ ΌΡΟΣ –ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑ – ΣΠ. ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΞΑΝΘΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΒΡΟΥ – ΆΓΙΟΝ ΌΡΟΣ –ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑ – ΣΠ. ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ

Προσκυνηματική Εκδρομή

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΞΑΝΘΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΒΡΟΥ – ΆΓΙΟΝ ΌΡΟΣ –ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑ – ΣΠ. ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ

15 Ιουνίου 2018 

Συγκέντρωση στο λιμάνι της Χίου, επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και στις 23.45 αναχώρηση με προορισμό τον Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω

16/6/2018

Άφιξη στον Πειραιά και επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Παρνασσίδος για προσκύνημα. Το εκπληκτικής ομορφιάς μοναστήρι που βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μ. στο δρόμο ανάμεσα στους Δελφούς και το Χρισσό, χτισμένο σε μια μαγευτική τοποθεσία, "εποπτεύει" όλη την έκταση του τεράστιου ελαιώνα της Άμφισσας, τον Κορινθιακό κόλπο, το Γαλαξίδι και αντίκρυ τα βουνά της Πελοποννήσου, τις πλαγιές του Παρνασσού και της Γκιώνας. Η Ιερά Μονή ανοικoδομήθει επί ημερών του Μακαριστού Μητροπολίτου Φωκίδος Αθηναγόρα. Συνεχίζουμε προς την όμορφη Θεσσαλονίκη, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

17/6/2018

Σήμερα μετά το πρωινό, αναχώρηση για προσκύνημα στον Αγ. Δημήτριο, πολιούχο της Θεσσαλονίκης. Ακολουθεί περιήγηση στην πόλη και αναχώρηση για επίσκεψη στην Ιερά Μονή Σουρωτής. Η Ιερά Μονή Σουρωτή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, του οποίου τα λείψανα βρίσκονται στο Καθολικό της Μονής. Στη Μονή υπάρχει κι ο τάφος του Γέροντα Παϊσίου. Οι μοναχές της Ιεράς Μονής Σουρωτής, είχαν πνευματικό καθοδηγητή τους τον μακαριστό Γέροντα Παΐσιο. Στις 12 Ιουλίου 1994 ο Γέροντας εκοιμήθει και ετάφη δίπλα στο ναό του Αγίου Αρσενίου. Συνεχίζουμε για το Σπήλαιο Αλιστράτη, ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει, εκτός από τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους εκκεντρίτες. Οι εκκεντρίτες ή ελικτίτες είναι σπάνιοι σχηματισμοί που δημιουργούνται «αψηφώντας» τους νόμους της βαρύτητας και ακολουθώντας ακανόνιστες πορείες. Οι επισκέψιμοι διάδρομοι έχουν μήκος 3χλμ. περίπου. Το σπήλαιο ανήκει στο δίκτυο σπηλαίων του φαραγγιού του ποταμού Αγγίτη. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε για να προσκυνήσουμε την Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας όπου βρίσκεται σε μεγάλη απόκρημνη χαράδρα του Παγγαίου όρους.  Καταλήγουμε στην Καβάλα και το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και βόλτα στην πόλη.

18/6/2018

Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την ανατολικότερη χερσόνησο της Χαλκιδικής «ΑΘΩΣ». Προαιρετική κρουαζιέρα με πλοιάριο για να  απολαύσουμε έστω και από μακριά το Άγιο Όρος, την ξεχωριστή αυτή μοναστική πολιτεία με μνημεία μεγάλης εθνικής, ιστορικής, θρησκευτικής, γραμματειακής και πολιτισμικής αξίας όπου από το 1988 συγκαταλέγεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Περιλαμβάνει είκοσι (20) Ιερές Μονές και άλλα μοναστικά ιδρύματα (αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού κράτους).  Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

19/6/2018

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη, πρωτεύουσα του Ν. Έβρου για να επισκεφτούμε και να προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Η Παναγία του Έβρου» όπου βρίσκετε στο 12ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αλεξανδρουπόλεως-Κομοτηνής. Συνεχίζουμε να δούμε την πόλη της Ξάνθης. Θα περπατήσουμε στα όμορφα σοκάκια της παλιάς πόλης όπου θα δούμε πολλά αρχοντικά και ανακαινισμένα νεοκλασικά. Έπειτα συνεχίζουμε για Κομοτηνή, ακμαίο εμπορικό και διοικητικό κέντρο με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο που την μοιράζονται ειρηνικά χριστιανοί και μωαμεθανοί.

Τέλος, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

20 /06 /18 

Μετά το πρωινό μας, κατευθυνόμαστε προς το λιμάνι της Καβάλας όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και θα αναχωρήσουμε στις 9:00 με το Νήσος Μύκονος με προορισμό τη Χίο.

Περιλαμβάνονται:

  • Εισιτήρια πλοίου Χίος – Πειραιάς, Καβάλα – Χίος σε οικονομική αριθμημένη θέση
  • 1 διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη με πρωινό στο ξενοδοχείο ABC 3*
  • 3 διανυκτερεύσεις στην Καβάλα με πρωινό στο ξενοδοχείο  Esperia Hotel 3*
  • Πολυτελές πούλμαν για την πραγματοποίηση του ανωτέρω προγράμματος όπου θα είναι συνεχώς μαζί σας

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται έξοδα για εισόδους σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους, γεύματα και ποτά κατά την διάρκεια της εκδρομής, προαιρετικές εκδρομές όπου αναγράφονται και ότι άλλο δεν αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα.