ΡΟΔΟ (μέσω Τουρκίας Μαρμαρίδα)

ΡΟΔΟ (μέσω Τουρκίας Μαρμαρίδα)

5ήμερο πρόγραμμα ΡΟΔΟ μέσω Τουρκίας Μαρμαρίδα
9/7/2019
Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου, διατυπώσεις τελωνείου. Επιβίβαση στο πλοίο και  αναχώρηση  στις 08.00 για  το λιμάνι του  Τσεσμέ. Άφιξη  μετά  από  40 λεπτά  περίπου και μετά τον εκεί έλεγχο, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση  για την Μαρμαρίδα. Μετά από ενδιάμεσες  στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στη Μαρμαρίδα απ’ όπου θα  επιβιβαστούμε στο τοπικό  πλοίο της  γραμμής για Ρόδο. Αναχώρηση στις 17.00 απόγευμα και άφιξη στο λιμάνι της Ρόδου μετά από περίπου 1 ώρα. Επιβίβαση στο Πούλμαν και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερο χρόνο για βόλτα στην πανέμορφη πόλη της Ρόδου. Διανυκτέρευση.    
10/7/2019
Σήμερα μετά το πρωινό, συγκέντρωση στην υποδοχή του ξενοδοχείου και συνάντηση με την/τον ξεναγό μας. Θα έχουμε αναχώρηση για εκδρομή ξεκινώντας την με περιήγηση μας στην Νέα Πόλη της Ρόδου, περνώντας από το Μαντράκι όπου βρίσκονται τα περισσότερα δημόσια κτίρια (Δημαρχείο, Θέατρο, Ταχυδρομείο, Λιμεναρχείο, Δικαστικό Μέγαρο κλπ.) όλα κατασκευασμένα επί Ιταλικής κατοχής. Επίσκεψη στην εκκλησία του Ευαγγελισμού η οποία βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του λιμανιού στο σημείο όπου πιστεύεται ότι βρισκόταν ο Κολοσσός της Ρόδου. Συνεχίζουμε για την Παλιά Πόλη και περπατώντας θα επισκεφτούμε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και την οδό των Ιπποτών. Μπορούμε επίσης να επισκεφτούμε την Παναγία του Κάστρου και τον Αγ. Φανούριο. Στην συνέχεια αναχώρηση για επίσκεψη στην θαυματουργή εκκλησία της Παναγίας Τσαμπίκας και συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό της Λίνδου, το οποίο βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Ρόδου με την Αρχαία πόλη χτισμένη στην άκρη απόκρημνου βράχου. Η θέα από την Ακρόπολη είναι μαγευτική. Στα πόδια του βράχου απλώνονται τα κάτασπρα σπιτάκια του οικισμού. Στην  είσοδο του οικισμού τα γαϊδουράκια περιμένουν τους  επισκέπτες για να τους μεταφέρουν στην Ακρόπολη ή για μια  μικρή βόλτα.  Το πίσω λιμάνι της Λίνδου θα σας μαγέψει, ονομάζεται το  λιμανάκι του Αγίου Παύλου όπου σύμφωνα με την παράδοση έφτασε ο Απόστολος Παύλος για να κηρύξει το Ευαγγέλιο στο νησί της Ρόδου.
Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Διανυκτέρευση.
11/7/2019
Σήμερα μετά το πρωινό, συγκέντρωση στην υποδοχή του ξενοδοχείου και συνάντηση με την/τον ξεναγό μας. Θα έχουμε αναχώρηση για εκδρομή και ξεκινάμε πρώτα με την πανοραμική άποψη της πόλης περνώντας από την Ακρόπολη της Ρόδου, τον ναό του Απόλλωνα και το Αρχαίο Στάδιο.
Συνεχίζουμε για επίσκεψη στη Φιλέρημο, τις Πεταλούδες και την Κάμειρο. Πρώτη στάση στο λόφο του Φιλέρημου, την Ακρόπολη της Ιαλυσσού με τα ερείπια των αρχαίων ναών, τα κατάλοιπα της βυζαντινής οχύρωσης, την ιπποτική εκκλησία του 14ου αιώνα και το δρόμο του Γολγοθά, ένα κυπαρισσόδρομο με εντυπωσιακά προσκυνητάρια δεξιά και αριστερά. Επόμενη στάση η πανέμορφη κοιλάδα με τις Πεταλούδες. Είναι ένας σπάνιος βιότοπος που φιλοξενεί την πεταλούδα Panaxia Quadripunctaria που κάνει την εμφάνισή της σε αυτό το μοναδικό φυσικό πάρκο στο διάστημα από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε κατά μήκος της κοιλάδας για να αποκτήσετε μια αξέχαστη εμπειρία απολαμβάνοντας τη σπάνια ομορφιά του τοπίου ακολουθώντας κατάλληλα διαμορφωμένα μονοπάτια μέσα στη βλάστηση και τα γάργαρα νερά που οδηγούν σε φυσικές η τεχνητές λιμνούλες, γεφυράκια και σε μικρούς καταρράκτες.
Η ξενάγηση θα ολοκληρωθεί στην Τρίτη σπουδαιότερη πόλη της Αρχαίας Ρόδου, την Κάμειρο. Εξερευνώντας κανείς τα ελληνιστικά ερείπια της Καμείρου ανακαλύπτει κανείς την πόλη που συχνά αναφέρεται ως Πομπηία της Ελλάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση
 
12/7/2019
Σήμερα μετά το πρωινό, αναχώρηση για προαιρετική εκδρομή (καιρού επιτρέποντος) στην πανέμορφη Σύμη. Επιβίβαση στο πλοίο για τη Σύμη. Άφιξη στο λιμάνι του Πανορμίτη με το ομώνυμο μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ γνωστό για τα πολυάριθμα θαύματα του Ταξιάρχη. Προαιρετικά μπορείτε να επισκεφθείτε το εκκλησιαστικό μουσείο και το λαογραφικό μουσείο που βρίσκονται στο χώρο γύρο από το Μοναστήρι. Μετά την επίσκεψη επιβίβαση πάλι στο πλοίο και αναχώρηση για τον Γιαλό που είναι το κέντρο του νησιού. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τις ομορφιές του νησιού και να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια. Αναχώρηση πίσω για την Ρόδο περίπου στις 17.00-17.30, επιβίβαση στο Πούλμαν και μεταφορά πίσω στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, Διανυκτέρευση.
13/7/2019
Μετά το πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι (τελωνειακές διατυπώσεις). Επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό την Μαρμαρίδα. Άφιξη και συνεχίζουμε για την πόλη της Σμύρνης για να επισκεφτούμε εμπορικό κέντρο για ψώνια. Χρόνος για βόλτα και καφέ έως την ώρα αναχώρησης προς Τσεσμέ και Τελωνείο (Διατυπώσεις  τελωνείου).  Επιβίβαση  στο πλοίο  και  επιστροφή  στην Χίο.
Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Εισιτήρια πλοίου Χίο-Τσεσμέ-Χίο μαζί με λιμενικούς φόρους
  • Πούλμαν στην Τουρκία για την Μεταφορά Τσεσμέ-Μαρμαρίδα-Τσεσμέ
  • Εισιτήρια πλοίου catamaran Μαρμαρίδα-Ρόδο-Μαρμαρίδα
  • Πούλμαν πολυτελές κλιματιζόμενο στην Ρόδο για την πραγματοποίηση της ανωτέρας εκδρομής
  • Επίσημος Ελληνόφωνος Ξεναγός στην Ρόδο για 2 ημέρες εκδρομές
  • 4 διανυκτερεύσεις σε 3* ξενοδοχείο πόλης με πρωινό (προτείνουμε Lito www.lito-hotel.com

 
Σημαντικές σημειώσεις :

  1. (απαραίτητα νέα Α.Τ ή διαβατήριο με λατινικούς χαρακτήρες και το διαβατήριο να είναι σε ισχύει τουλάχιστον για 6μήνες)
  2. Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ενδιάμεσα γεύματα και ποτά κατά την διάρκεια των περιηγήσεων/εκδρομών και ότι αναφέρουμε σαν προαιρετικό.
  3. Ο νέος φόρος διαμονής που είναι σε ισχύει από τις 1/1/2018 και πληρώνετε επιτόπου στα ξενοδοχεία με την άφιξη/παραλαβή του κλειδιού και για 3* ξενοδοχεία είναι 1,50 ευρώ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση
  1. Δεν περιλαμβάνεται η προαιρετική εκδρομή στην Σύμη όπου το κόστος είναι περίπου στα 30,00 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει τα εισιτήρια Ρόδο-Σύμη-Ρόδο, Πούλμαν για την μεταφορά Ξεν-Λιμάνι-Ξεν & Ξεναγό για όλη την ημέρα.

 
Το  πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη  εκτέλεση του  από τον αρχηγό της  εκδρομής