Χαλκιδική 8- 13 Οκτωβρίου 2018

Χαλκιδική 8- 13 Οκτωβρίου 2018

Σημεία Επισκέψεων σε αυτήν την εκδρομή 

Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική (Ψακούδια Σιθωνία)-Σπ.Πετραλώνων-Νέα Μουδανιά- Νέα Ποτιδαία (Κασσάνδρα)-Αριδαία (Λουτρά Πόζαρ)-Παναγία Σουμελά-Έδεσσα-Άγιο Όρος- Λίμνη Κερκίνη-Σέρρες-Δράμα-Καβάλα

 

Αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής σας

8/10/2018 :

Συγκέντρωση στο Λιμάνι της Χίου, μπροστά από το γραφείο μας (Λεωφ. Αιγαίου 12) και στην συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο N.Rodos HSW και στις 23.15 αναχώρηση για Πειραιά, διανυκτέρευση εν πλω

9/10/2018 :

Άφιξη νωρίς το πρωί (06.45) στον Πειραιά, επιβίβαση στο Πούλμαν της εταιρείας μας Κανάρης Τουρς και μετά από τις απαιτούμενες ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Γρήγορη επίσκεψη για να απολαύσουμε τις ομορφιές της πόλης όπως δούμε τον Λευκό Πύργο, την Καμάρα, τη Ροτόντα και να προσκυνήσουμε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που χτίστηκε στα ερείπια του Ρωμαϊκού λουτρού. Στην συνέχεια αναχώρηση για το 2ο πόδι της Χαλκιδικής (Σιθωνία) και την περιοχή Ψακούδια όπου βρίσκετε το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και Διανυκτέρευση.

10/10/2018 :

Σήμερα μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφτούμε το Σπήλαιο Πετραλώνων όπου ανακαλύφθηκε στις 10/5/1959 αλλά έγινε γνωστό για τα παλαιοντολογικά και παλαιοανθρωπολογικά του ευρήματα και είναι ανοικτό για το κοινό από το 1979. Στο σπήλαιο βρέθηκε απολιθωμένου ανθρώπινου κρανίου και  ίχνη κατοίκησης κατά εκτίμησης 700.000χρ.

Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε τα Νέα Μουδανιά όπου είναι παραθεριστικό κέντρο και ιδρύθηκε το 1922 από πρόσφυγες της Μικρά Ασίας και στην συνέχεια για τη Νέα Ποτιδαία όπου μαζί με τα Μουδανιά βρίσκονται στο 1ο πόδι της Χαλκιδικής χερσονήσου Κασσάνδρα.

11/10/2018 :

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Αριδαία στον νομό Πέλλας όπου είναι 25 χλμ βόρεια της Έδεσσας στη δυτική όχθη του Αλμωπαίου ποταμού. Εκεί θα επισκεφτούμε τα πολύ γνωστά Λουτρά Πόζαρ με εντυπωσιακή φυσική ομορφιά. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και γιατί όχι να δοκιμάσετε τα ζεστά ιαματικά λουτρά για ξεκούραση, χαλάρωση και τόνωση στις θεραπευτικές ιδιότητες. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε την Έδεσσα και τους περίφημους καταρράκτες και τέλος θα φτάσουμε για να επισκεφτούμε και να προσκυνήσουμε την Παναγία Σουμελά. Ιδρύθηκε από πόντιους πρόσφυγες και δεσπόζει στην περιοχή. Η περιώνυμη εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε από την ιστορική μονή του Πόντου μαζί με άλλα ιερά κειμήλια και φυλάσσονται στην εκκλησία που χτίστηκε. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, δείπνο και Διανυκτέρευση.

12/10/2018 :

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την ανατολικότερη χερσόνησο της Χαλκιδικής «Άθως» και για όσους θελήσουν προαιρετική εκδρομή στο Άγιο Όρος όπου είναι αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Κράτους. Περιλαμβάνει είκοσι (20) Ιερές Μονές και άλλα μοναστικά ιδρύματα και με το πλοίο θα κάνουμε το γύρο του Αγίου Όρους για απολαύσουμε έστω και από μακριά την ξεχωριστή αυτή μοναστική πολιτεία με μνημεία μεγάλης εθνικής, ιστορικής, θρησκευτικής, γραμματειακής και πολιτισμικής αξίας και από το 1988 συγκαταλέγεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το απογευματάκι θα επιστρέψουμε πίσω στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, δείπνο και Διανυκτέρευση.

13/10/2018 :

Μετά το πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν με τις αποσκευές μας και αναχώρηση προς το λιμάνι της Καβάλας αλλά στην διαδρομή μας, θα σταματήσουμε για να δούμε την τεχνητή Λίμνη Κερκίνης όπου σχηματίστηκε το 1932. Αποτελεί ιδιαίτερα προστατευμένο υδροβιότοπο και τοπίο σπάνιας ομορφιάς με θέα το βουνό Μπέλες και την κοιλάδα Σερρών. Συνεχίζουμε για να γνωρίσουμε την πόλη των Σερρών και να κάνουμε βόλτα στην αγορά όπου μπορούμε να γευτούμε και να αγοράσουμε τα παραδοσιακά «ακανές», λουκούμια που παρασκευάζονται με βούτυρο και αμύγδαλο από το 1927. Επόμενη επίσκεψη στην πόλη της Δράμας χτισμένη στους νότιους πρόποδες του όρους Φαλακρού. Φτάνουμε στο Λιμάνι της Καβάλας όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο N.Samos της HSW με προορισμό την Χίο μας. Αναχώρηση στις 21.30 και διανυκτέρευση εν πλω. Αναμενόμενη ώρα άφιξης στην Χίο 09.15 πρωί (14/10).

 

Το πακέτο περιλαμβάνει: 

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Χίο-Πειραιά & Καβάλα-Χίο σε οικονομική αριθμημένη αεροπορική θέση
  • Πούλμαν της εταιρείας μας Κανάρης Τουρς για την πραγματοποίηση της εκδρομής σας όπου θα είναι συνεχώς μαζί σας
  • 4 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή (πρωινό&δείπνο) ημερησίως στο 5* ξενοδοχείο Sermilia Cronwell Resort στην περιοχή Ψακούδια / Χαλκιδικής http://sermilia.cronwell.com

 

Σημαντικές σημειώσεις :

Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενδιάμεσα γεύματα και ποτά κατά την διάρκεια της εκδρομής και ότι αναφέρουμε σαν προαιρετικό.

Επίσης, ο νέος φόρος διαμονής που είναι σε ισχύει από τις 1/1/2018 και πληρώνετε επιτόπου στο κάθε ξενοδοχείο με την άφιξη.

Για 3* ξενοδοχεία είναι 1,50 ευρώ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

Για 4* ξενοδοχεία είναι 3,00 ευρώ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

Για 5* ξενοδοχεία είναι 4,00 ευρώ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

Το κάθε δωμάτιο πληρώνει επιτόπου με την άφιξη στην υποδοχή και παραλαβή του κλειδιού.