2ήμερη Εκδρομή Λέσβος_Γιορτή των Μυροφόρων: 21 - 22 Απριλίου 2018

2ήμερη Εκδρομή Λέσβος_Γιορτή των Μυροφόρων: 21 - 22 Απριλίου 2018

 

Προσκυνηματική Εκδρομή στη Λέσβο

για τη Γιορτή των Μυροφόρων 

 

Αναχώρηση 21 Απριλίου 2018

Επιστροφή 22 Απριλίου 2018 

 

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Συγκέντρωση στο λιμάνι της Χίου, επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και πρωινή αναχώρηση για τη Μυτιλήνη. Άφιξη και επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για επίσκεψη και προσκύνημα στην όμορφη ορεινή Αγιάσο, ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Λέσβου. Εδώ θα έχουμε τη δυνατότητα να προσκυνήσουμε την θαυματουργή Παναγία της Αγιάσου (Παναγιά την Βρεφοκρατούσα –έργο του Ευαγγελιστή Λουκά). Στο προαύλιο λειτουργεί από το 1972 ένα μικρό αλλά πλούσιο σε εκθέματα Εκκλησιαστικό Μουσείο. Εδώ θα δείτε μια σημαντική συλλογή χειρογράφων, σκευών και άλλων εκκλησιαστικών αντικειμένων. Θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στα σοκάκια και να αγοράσουμε ντόπια προϊόντα. Στην συνέχεια, θα επισκεφτούμε το Μόλυβo. Στο βόρειο άκρο του νησιού βρίσκεται ο γοητευτικός Μόλυβος είναι μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Λέσβου που χαρακτηρίζεται από την απαράμιλλη φυσική ομορφιά και τη γραφική του αρχιτεκτονική.

Συνεχίζουμε για το χωριό Πέτρα, επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας, κτισμένη πάνω σε βράχο με 114 σκαλοπάτια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Την Κυριακή το πρωί εκκλησιασμός στην Μονή του Ταξιάρχη (προστάτης της Λέσβου) στο χωριό του Μανταμάδου. O Ναός του Tαξιάρχη γιορτάζει δυο φορές τον χρόνο, στην κανονική του γιορτή των Αρχαγγέλων στις 8 Νοεμβρίου και την Kυριακή των Mυροφόρων, που είναι τα εγκαίνιά του. H ημέρα της πανήγυρης των εγκαινίων επικράτησε εκείνης της εορτής του Αρχαγγέλου. Την Κυριακή των Μυροφόρων ο Nαός ανοίγει διάπλατα τις πύλες του και δέχεται χιλιάδες των προσκυνητών από κάθε γωνιά της γης, όπου γίνεται μεγάλη γιορτή.  

Το έθιμο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ είναι υπαίθρια σφαγή του λευκού Ταύρου και άλλων ζώων (κατσικιών και προβάτων) και γίνεται ως εκπλήρωση τάματος που έχουν κάνει οι πιστοί στους αγίους. Μάλιστα το αίμα του σφαγιασθέντος ταύρου συγκεντρώνεται και εκεί οι χριστιανοί βουτούν βαμβάκι για να κρατήσουν το αίμα του ζώου ως φυλακτό επειδή πιστεύουν ότι θα τους προστατέψει από το κακό.

Στη συνέχεια, επίσκεψη και προσκύνημα στον Άγιο Ραφαήλ και στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο λιμάνι. Αναχώρηση για τη Χίο.

 

Τιμή κατ’ άτομο 85,00 ευρώ.  

Στην τιμή περιλαμβάνονται :

  • Εισιτήρια πλοίου Χίο-Λέσβο-Χίο σε οικονομική θέση σαλόνι
  • 2 ημέρες Πούλμαν πολυτελές κλιματιζόμενο για την πραγματοποίηση της εκδρομής όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • 1 διανυκτέρευση με πρωινό σε ξενοδοχείο στην Πέτρα.

 

Σημείωση:

Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενδιάμεσα γεύματα και ποτά κατά την διάρκεια της εκδρομής και ότι άλλο δεν αναφέρουμε στα περιλαμβανόμενα