2ήμερη Εκδρομή Σμύρνη- Έφεσος - Κουσάντασι

2ήμερη Εκδρομή Σμύρνη- Έφεσος - Κουσάντασι

Πρώτη ημέρα
Αναχώρηση στις 08.00 το πρωί από Χίο για το λιμάνι του Τσεσμέ Τουρκία. Μετά από 40 λεπτά περίπου άφιξη στο Τσεσμέ (παλιά Κρήνη) και μετά τις διατυπώσεις τελωνείου εκεί, επιβίβαση στο πούλμαν. Θα περάσουμε από τα ελληνικά χωριά Αλάτσατα και Βουρλά. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για την πόλη της Σμύρνης όπου θα έχουμε περιήγηση και ξενάγηση. Θα περάσουμε από την πλατεία Αττατούρκ, το Λιμάνι, το Ελληνικό Προξενείο, την Διεθνή έκθεση και την παλιά Ελληνική συνοικία «Κορδελιό». Η Σμύρνη είναι  η Τρίτη μεγαλύτερη  πόλη της Τουρκίας.  Θα εντυπωσιαστείτε με τους δρόμους της αγοράς (μεγάλο παζάρι), όπου μπορείτε να βρείτε αντίκες, κοσμήματα, ρουχισμό, δερμάτινα είδη κ.λ.π. Αφότου τελειώσει η ξενάγηση είστε ελεύθεροι για βόλτα και ψώνια στην αγορά. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
Δεύτερη ημέρα
Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για την Έφεσο, η οποία για περισσότερα από 1000 χρόνια ήταν μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικρής Ασίας. Πρόκειται για τον πλέον καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας. Θα έχουμε ξενάγηση στην αρχαία πόλη, η οποία ήταν αφιερωμένη στην Άρτεμη. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι εξαιρετικός, και από τα μνημεία που ξεχωρίζουν είναι η  βιβλιοθήκη του Κέλσου, το αρχαίο θέατρο, τις αγορές, τα λουτρά, το ναό της Αρτέμιδος και επίσκεψη στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.
Καταλήγουμε στο κοσμοπολίτικο Κουσάντασι. Το όνομα του στα τούρκικα σημαίνει “ το νησί των πουλιών” και παίρνει το όνομα του από το μικρό νησάκι που υπάρχει εκεί. Σήμερα το Κουσάντασι προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες, οι οποίοι είτε καταφτάνουν με κρουαζιερόπλοια είτε για να επισκεφτούν την Έφεσο.
Το απόγευμα, ταξιδεύουμε προς τον Τσεσμέ, απ’ όπου θα αναχωρήσουμε μετά τις εκεί διατυπώσεις για τη Χίο.