4ήμερη Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

4ήμερη Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

4ημερη εκδρομή

Πειραιά – Ιερά Μονή Σουρωτή  – Θεσσαλονίκη – Λουτρά Πόζαρ – Αμφίπολη –

Ξάνθη  – Παρανέστι Δράμας

 

Κυριακή 22/10/2017

Συγκέντρωση στο λιμάνι της Χίου. Στην συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και στις 23.10 αναχώρηση με προορισμό τον Πειραιά. Τακτοποίηση στο πλοίο και διανυκτέρευση εν πλω.

 

Δευτέρα 23/10/2017

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, άμεση επιβίβαση και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε για να προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Σουρωτή όπου είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, του οποίου τα λείψανα βρίσκονται στο Καθολικό της Μονής. Στη Μονή υπάρχει και ο τάφος του Γέροντα Παϊσίου. Οι μοναχές της Μονής είχαν πνευματικό καθοδηγητή τους τον μακαριστό Γέροντα όπου στις 12 Ιουλίου 1994 εκοιμήθη και ετάφη δίπλα στον ναό του Αγίου Αρσενίου. Συνεχίζουμε για την όμορφη Θεσσαλονίκη, πρωτεύουσα του Βορρά και άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Για όσους θελήσουν μπορούν να κάνουν βόλτα στην όμορφη Πλατεία Αριστοτέλους. Διανυκτέρευση.

Τρίτη 24/10/2017

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε για την ολοήμερη εκδρομή μας στα Λουτρά Πόζαρ στην Αριδαία νομού Ημαθίας. Τα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου) βρίσκονται 13χλμ από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα, στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν. Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37C, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνά, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Επισκέπτες φτάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών. Οι εγκαταστάσεις του όλου συγκροτήματος είναι οργανωμένες σε μια μικρή λουτρόπολη με ξενοδοχεία, πισίνες, αποδυτήρια, εστιατόρια, μπαρ, προσφέροντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στον λουόμενο. Επιστροφή πίσω στην Θεσσαλονίκη και το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

   

Τετάρτη 25/10/2017

Σήμερα μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Αμφίπολη, αρχαία πόλη χτισμένη στην ανατολική Μακεδονία, στις όχθες του ποταμού Στρυμόνα, στη θέση πόλης που παλαιότερα ονομαζόταν Εννέα Οδοί. Η Αμφίπολη ιδρύθηκε από Αθηναίους το 437π.Χ με στόχο τον έλεγχο των μεταλλείων της Θράκης αλλά πέρασε στα χέρια των Σπαρτιατών κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του Πελοποννησιακού πολέμου, την περίοδο 431-421 π.Χ. Στην συνέχεια καταλήφθηκε από τον Φίλιππο, τον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και έγινε μέρος του Βασιλείου των Μακεδόνων. Με την πτώση του Μακεδονικού Βασιλείου από τους Ρωμαίους, η Αμφίπολη έγινε μέρος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και από την πόλη διερχόταν η περίφημη Εγνατία οδός. Στα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια είχε σημαντική οικονομική ανάπτυξη κάτι που μαρτυρούν και εντυπωσιακοί σε μέγεθος και διακόσμηση παλαιοχριστιανικοί ναοί της πόλης του 5ου και 6ου αιώνα μ.Χ. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο και συνεχίζουμε για την πόλη της Ξάνθης. Θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στην παλιά πόλη με τα όμορφα σοκάκια, να δούμε την πλατεία του Ρολογιού και τα ανακαινισμένα αρχοντικά. Στην συνέχεια και για όσους θέλουν μπορούν να πάρουν το τρένο για το Παρανέστι Δράμας όπου θα απολαύσουν μια καταπληκτική διαδρομή μέσα από καταπράσινο τοπίο, δίπλα από τον ποταμό Νέστου. Συνεχίζουμε και αν ο χρόνος επιτρέπει θα δούμε επίσης το όμορφο Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας. Επιστροφή πίσω στην Θεσσαλονίκη και το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

Πέμπτη 26/10/2017

Σήμερα και μετά το πρωινό μας, αναχώρηση μαζί με τις αποσκευές μας και θα σταματήσουμε στον πανέμορφο Βόλο για χαλάρωση πριν συνεχίσουμε για το λιμάνι του Πειραιά όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της γραμμής και στην συνέχεια 20.00 αναχώρηση πίσω για Χίο. Τακτοποίηση στο πλοίο και διανυκτέρευση εν πλω. Προβλεπόμενη άφιξη 05.00 στις 27/10 ξημερώματα.

Κόστος κατ’ άτομο :  210,00 ευρώ

Διαφορά για Μονόκλινο +45,00 ευρώ

Περιλαμβάνει:

ü  Εισιτήρια πλοίου Χίο-Πειραιά-Χίο σε οικονομική αριθμημένη θέση

ü  3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στην Θεσσαλονίκης Β’ κατηγορίας εντός πόλης

ü  Πούλμαν πολυτελές κλιματιζόμενο για την πραγματοποίηση της εκδρομής σας