5ήμερη εκδρομή ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ

5ήμερη εκδρομή ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ

5ήμερη εκδρομή

ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ –  ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ

26/06/2018

Συγκέντρωση στο Λιμάνι της Χίου. Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και αναχώρηση για Καβάλα. Διανυκτέρευση εν’ πλω.

27/06/2018

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Καβάλας, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Παναγία Σουμελά χτισμένη στις πλαγιές του Βερμίου. Ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα και η περιώνυμη εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε από την ιστορική μονή του Πόντου μαζί με άλλα ιερά κειμήλια. Επόμενη επίσκεψη τα Λουτρά Πόζαρ στην Αριδαία όπου βρίσκονται περίπου 13χλμ από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν.

Συνεχίζουμε για την πόλη της Καστοριάς,η οποία θεωρείται μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Η Καστοριά εκτός από φυσική ομορφιά διαθέτει και μακραίωνη ιστορία η οποία αποτυπώνεται στα αξιόλογα βυζαντινά μνημεία της περιοχής. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της πόλης είναι η οικονομική ευημερία που ακολουθεί τους τελευταίους αιώνες και αποτυπώνεται στα επιβλητικά αρχοντικά της. Τα περίφημα αρχοντικά της Καστοριάς είναι χαρακτηριστικά δείγματα της ακμής που γνώρισε η πόλη κατά τον 17ο και 18ο αιώνα. Στο Βυζαντινό μουσείο φιλοξενούνται περίπου 550 εικόνες, κυρίως φορητές άριστα συντηρημένες οι οποίες έχουν συγκεντρωθεί από τους βυζαντινούς ναούς του νομού και αποτελούν σπάνια δείγματα της βυζαντινής τέχνης. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερο χρόνο για βραδινή βολτίτσα. Διανυκτέρευση

28/06/2018

Σήμερα μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για επίσκεψη στις Πρέσπες. Στο ελληνικό τμήμα του λεκανοπεδίου βρίσκονται σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρων, οι δύο γειτονικές λίμνες, η Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα. Γύρω τους ορεινοί όγκοι με κορυφές που ξεπερνούν τα 2000 μέτρα, (Βαρνούντας, Τρικλάρι, Βίγλα) καθώς και τμήμα της κοιλάδας των Κορεστείων. Συνεχίζουμε για τους Ψαράδες για να περπατήσουμε και να δούμε από κοντά την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου (19ος αιώνας). Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος για βραδινή βολτίτσα. Διανυκτέρευση

29/06/2018

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση μαζί με τις αποσκευές για πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα και στην συνέχεια βόλτα για να ξεμουδιάσουμε δίπλα στην λίμνη και να απολαύσουμε το καφεδάκι μας. Συνεχίζουμε για την Ηγουμενίτσα όπου θα μπούμε στο φέρρυ και να περάσουμε απέναντι στην Βασίλισσα του Ιονίου, την Κέρκυρα. Ανάλογα με την ώρα άφιξή μας, θα περιηγηθούμε στην πόλη για να απολαύσουμε την πλατεία Σπιανάδα (την μεγαλύτερη στα Βαλκάνια) και να ανάψουμε κεράκι στον Άγιο Σπυρίδωνα. Τέλος φτάνουμε στην περιοχή Δασιά και το ξενοδοχείο μας.  Η περιοχή Δασιά είναι από τα πρώτα οργανωμένα τουριστικά θέρετρα στην Ελλάδα. Η κατάφυτη παραλία της είναι πολυσύχναστη κατά τους θερινούς μήνες, κυρίως λόγω των πολλών επιλογών στη διασκέδαση και τα θαλάσσια σπορ. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Διανυκτέρευση

30/06/2018

Σήμερα και μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να  επισκεφθούμε κάποια από τα αξιοθέατα, το Κανόνι για να θαυμάσουμε το Ποντικονήσι (σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας), το Αχίλλειο Ανάκτορο (γύρω στα 10χλμ από την πόλη) χτισμένο το 1890 από την αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας και τέλος θα δούμε τις Μπενίτσες όπου θα περάσουμε την γέφυρα του Καίζερ. Συνεχίζουμε για την Παλαιοκαστρίτσα, το πιο γνωστό σημείο του νησιού μετά την πόλη της Κέρκυρας και διάσημο θέρετρο από την εποχή του μεσοπολέμου.Η παράδοση λέει ότι εδώ βρισκόταν το παλάτι του Αλκίνοου. Εδώ θα προσκυνήσουμε στην μονή της Παναγίας, η οποία ιδρύθηκε το 1228, στο χώρο υπάρχεικαι ένα μουσείο με μια συλλογή από Βυζαντινές εικόνες κρητικής τεχνοτροπίας και πολλά ενδιαφέροντα εκθέματα. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

01/07/2018

Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν με τις αποσκευές μας και αναχώρηση για το λιμάνι Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα. Θα περάσουμε από την Αμφιλοχία όπου μπορούμε να σταματήσουμε να γευματίσουμε και συνεχίζουμε για το Αντίρριο όπου θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα προς Ρίο. Φτάνουμε έξω από το Αίγιο, θα επισκεφτούμε την Παναγία Τρυπητή, γνωστή επίσης ως Ζωοδόχος Πηγή. Βρίσκεται στην καταπράσινη πολιτεία του Μωρηά, κτισμένη σε απόκρυμνο βράχο και θα δούμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Συνεχίζουμε για το Λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και αναχώρηση πίσω για την Χίο μας. Διανυκτέρευση εν’ πλω.  

Περιλαμβάνονται :

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Χίο-Καβάλα & Πειραιά-Χίο σε οικονομική αριθμημένη θέση
  • Πολυτελές πούλμαν για την εκδρομή σας, το οποίο θα είναι μαζί σας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής σας
  • 2 νύχτες με πρωινό στην Καστοριά σε 4* ξενοδοχείο εντός πόλης
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα
  • 2 νύχτες με πρωινό στην Κέρκυρα σε 4* ξενοδοχείο περιοχή Δασιά
  • Πούλμαν για την Μεταφορά Αγ Γιώργη Συκούση-Λιμάνι-Αγ Γιώργη Συκούση

 

Σημαντική σημείωση για τον νέο φόρο διαμονής που είναι σε ισχύει από τις 1/1/18 και για τα ξενοδοχεία που είναι 4* το κόστος είναι 4 ευρώ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση και πληρώνετε επιτόπου με την άφιξη σας σε κάθε ξενοδοχείο.

 

Δεν συμπεριλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, τυχών γεύματα και ποτά  κατά την διάρκεια της εκδρομής, ότι αναφέρουμε σαν προαιρετικό και ότι άλλο δεν συμπεριλαμβάνετε στα περιλαμβανόμενα.

 

Διαφορά για κρεβάτι στα πλοία εφόσον διαθέσιμα :

+20,00 ευρώ το άτομο στο δρομολόγιο Χίο-Καβάλα

+22,00 ευρώ το άτομο στο δρομολόγιο Πειραιά-Χίο