5ήμερη Εκδρομή Πελοπόνησσος 10-15 Απριλίου 2018

5ήμερη Εκδρομή Πελοπόνησσος 10-15 Απριλίου 2018

 

5ήμερο Πρόγραμμα Εκδρομής

ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ 

Ισθμός Κορίνθου - Επίδαυρο - Ναύπλιο - Σπάρτη - Μυστρά - Μονεμβασιά - Γύθειο -

Σπ. Δυρού - Καλαμάτα - Αγ. Θεοδώρα

10/4/2018

Συγκέντρωση στο λιμάνι της Χίου και αναχώρηση με το πλοίο της γραμμής στις με προορισμό τον Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

Πρώτη Ημέρα 

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για την Σπάρτη αλλά πρώτα θα έχουμε στάση για καφέ στον Ισθμό Κορίνθου. Στην συνέχεια θα φτάσουμε στην Επίδαυρο και πόλη του Ναυπλίου για μεσημεριανό και βόλτα στα όμορφα σοκάκια της παλιάς πόλης. Αργά το απογευματάκι φτάνουμε στην Σπάρτη και το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και Διανυκτέρευση.

Δεύτερη Ημέρα 

Σήμερα μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για να επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά. Στην κορυφή του λόφου του Μυστρά, σε μια βόρεια πλαγιά του Ταΰγετου, ο Φράγκος ηγεμόνας Γουλιέλμος Βιλεαρδουίνος έχτισε το 1249 το Οριόκαστρο, το «ωραιότερο κάστρο της Πελοποννήσου», όπως το έλεγαν.   Πιάστηκε όμως αιχμάλωτος από τους Βυζαντινούς και για να κερδίσει την ελευθερία του υποχρεώθηκε να τους το παραδώσει. Το οχυρό μεταμορφώθηκε σε μια μεγάλη βυζαντινή καστροπολιτεία με παλάτια, αρχοντικά, μεγαλοπρεπείς εκκλησίες και μοναστήρια. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Μονεμβασιά με το μεσαιωνικό κάστρο της χτισμένη σε βράχο ύψους 300μ και εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στα εκπληκτικά λιθόστρωτα σοκάκια (μεσαιωνικού, βυζαντινού, ενετικού τύπου). Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας στην Σπάρτη για ξεκούραση και Διανυκτέρευση. 

Τρίτη Ημέρα 

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για επίσκεψη στο γραφικό Γύθειο «Γύη Θεών», χτισμένο στα πόδια του όρους Κουμάρου και σημαντικό εμπορικό λιμάνι των Ρωμαίων και σύντομα εξελίχθηκε στο κυριότερο εξαγωγικό κέντρο της Λακωνίας. Η πόλη είναι ζωντανή, όμορφη και με μεγάλη τουριστική υποδομή. Στην συνέχεια αναχώρηση για να επισκεφτούμε τα Σπήλαια Δηρού όπου η Γλυφάδα η Βλυχάδα (όπως και την ονομάζουν) είναι το μεγαλύτερο πλωτό λιμναίο σπήλαιο με 2,5χλμ. διαδρόμους, θαλάμους με σταλακτίτες και σταλαγμίτες κι ένα υπόγειο ποτάμι ανάμεσα τους. Η περιήγηση του γίνεται με τα πόδια κα με βάρκες. Το βάθος των νερών στο μεγάλο θάλαμο Ωκεανός φτάνει μέχρι τα 30μέτρα! Πρόκειται για ένα από τα πιο μεγάλα και αξιόλογα σπήλαια του κόσμου. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας στην Σπάρτη για ξεκούραση και Διανυκτέρευση.

Τέταρτη Ημέρα

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για να επισκεφτούμε την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, την Καλαμάτα όπου έχει αρκετά και σημαντικά αξιοθέατα. Η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, το σύμβολο της πόλης, είναι μια μικρή βυζαντινή εκκλησία του 10ου αιώνα μ.Χ. Το Φράγκικο κάστρο προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης. Το πάρκο σιδηροδρόμων βρίσκεται στα νότια του κέντρου της πόλης και είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο υπαίθριο σιδηροδρομικό μουσείο, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και βραβευμένο από την ευρωπαϊκή επιτροπή. Στο Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πόλης φυλάσσονται σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, τα οποία χρονολογικά καλύπτουν την περίοδο από την εποχή του χαλκού μέχρι και τους ρωμαϊκούς χρόνους. Αξίζει επίσης να επισκεφθεί κανείς τον όμορφο και επιβλητικό ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος κάτω από το Κάστρο της πόλης, ο οποίος είναι και ο μητροπολιτικός ναός της πόλης. Στην συνέχεια αναχώρηση για επίσκεψη στο μικρό και θαυματουργό εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας όπου βρίσκεται κοντά στο χωριό Βάστα της Μεγαλόπολης και είναι κτίσμα πιθανόν του 12ου αιώνα. Γιορτάζει στις 11 Σεπτεμβρίου και η παράδοση αναφέρει πως το θαύμα της Φύσης έχει σχέση με το μαρτύριο της Αγίας. Το μικρό εκκλησάκι το αγκαλιάζουν δεκαεπτά (17) δέντρα. Τα κλαδιά τους ξεφυτρώνουν από τη σκεπή ενώ οι ρίζες τους, που δεν φαίνονται περνούν μέσα από τους τοίχους του για να καταλήξουν στο έδαφος. Είναι βέβαιο πως αν ανθρώπινος παράγοντας παρέμβει για να κόψει τα δέντρα ή να βελτιώσει κάτι στο εκκλησάκι, το κτίσμα θα καταστραφεί. Το άφθονο νερό που τρέχει στο ποταμάκι κάτω από την εκκλησία ποτίζει τα δέντρα και τα δύο μαζί (ποτάμι και δέντρα) είναι η ευχή της Αγίας Θεοδώρας που όπως λέγεται παρακάλεσε στην προσευχή της λίγο πριν μαρτυρήσει “τα μαλλιά μου να γίνουν δέντρα και το αίμα μου ποτάμι για να τα ποτίζει’’.  Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας στην Σπάρτη για ξεκούραση και Διανυκτέρευση.

Πέμπτη Ημέρα

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση μαζί με τις αποσκευές μας για την Αθήνα και στην συνέχεια Λιμάνι Πειραιά όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της γραμμής. Αναχώρηση πίσω για Χίο. Διανυκτέρευση εν πλω

Κόστος κατ’ άτομο : 275,00 ευρώ         

και περιλαμβάνει :

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Χίο-Πειραιά-Χίο σε Αριθμημένο Κάθισμα (όχι απλό σαλόνι)
  • 5 ημέρες Πολυτελές πούλμαν για την εκδρομή σας, το οποίο θα είναι μαζί σε όλη την διάρκεια
  • Συνοδός του γραφείου μας για όλη την διάρκεια της εκδρομής
  • 4 νύχτες με πρωινό στην Σπάρτη στο ξενοδοχείο Menelaion 3* www.menelaion.gr

 

Σημαντική σημείωση : ο νέος φόρος διαμονής που είναι σε ισχύει από τις 1/1/2018, για 3* ξενοδοχεία είναι 1,50 ευρώ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση και πληρώνετε επιτόπου στην υποδοχή/reception του ξενοδοχείου με την άφιξη.

Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης πισίνα από τις 07.00-19.00 και δωρεάν wi-fi σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου.

 

Δεν συμπεριλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, γεύματα, ποτά κατά την διάρκεια των ημερών και ότι άλλο δεν αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα

Για κρατήσεις Επικοινωνήστε μαζί μας στα 22710 21463 & 22710 42490.