7 ήμερη οδική εκδρομή στην ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

7 ήμερη οδική εκδρομή στην ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

7ήμερη Οδική Εκδρομή 

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 

09 ΜΕ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 

1η ημέρα 9/4/2018  (310χλμ)

Συνάντηση στο Τελωνείο της Χίου όπου μετά από έλεγχο Διαβατηρίων ή Α.Τ αναχώρηση στις 08.00 για το Τσεσμέ. Άφιξη μετά από περίπου 40 λεπτά, επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε  την 7ήμερη εκδρομή μας στην ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Άφιξη στο Παμούκαλε και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και Διανυκτέρευση.

2η ημέρα 10/4/2018 (405χλμ)

Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και επίσκεψη στο Παμούκκαλε (Ιεράπολης) όπου θα ξεναγηθούμε στο «Φρούριο του Βαμβακίου» που έχει μια ασυνήθιστη φυσική ομορφιά με τα θερμά και ιαματικά νερά. Εκεί μαρτύρησε ο Απόστολος Φίλλιπος. Είναι μια παράξενη νεκρόπολη, με τους πιο διαφορετικούς τάφους (σαρκοφάγους). Στην συνέχεια αναχώρηση για Ικόνιο μέσω Σπάρτης. Η Σπάρτη βρίσκετε στους πρόποδες του Αντίταυρου, σε ένα οροπέδιο χιλίων εκατό (1.100) μέτρων με απέραντη φυσική ομορφιά. Στην Σπάρτη της Πισιδίας, η Πολυτίμη Κιουρτσόγλου λέγεται ότι πρωτοδίδαξε στις κοπέλες την τέχνη του χαλιού και γι αυτό παρασημοφορήθηκε από τον Σουλτάνο. Μαζί με την Κατίνα Στύλογλου και τον αδελφό της Ιορδάνη χάραξαν τη μετέπειτα πορεία της ταπητουργίας στη Μικρά Ασία. Στη διεθνή αγορά έμεινε γνωστή ως «Σπάρτα», τουρκιστί ως «Σπάρτα Χαλισί». Αν ο χρόνος επιτρέπει επίσκεψη στο Μουσείο-Μαυσωλείο του Μεβλάνα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και Διανυκτέρευση.

3η ημέρα 11/4/2018  (260χλμ)

Μετά το πρωινό, αναχώρηση μέσο του Ακσαραί για την κοιλάδα Ιχλαρά με τα μοναδικά φαράγγια άγριας φυσικής ομορφιάς. Φτάνουμε στην Καρβάλη (Γκουζέλ Γιουρτ), Ελληνικός οικισμός μέχρι το 1924 με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και αρχοντικά απλωμένα γύρω και μέσα στους βράχους (έχει κηρυχτεί διατηρητέος). Επίσκεψη στην Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού που κτίστηκε το 385μΧ από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Θεοδόσιο. Σήμερα λειτουργεί ως τζαμί. Στη Καρβάλη εντυπωσιάζει το Ελληνικό Παρθεναγωγείο το οποίο αναπαλαιώθηκε πρόσφατα και λειτουργεί σήμερα ως ξενώνας. Επόμενη επίσκεψη μας θα είναι η Μαλακοπή (Ντερίν Κουγιού), η μεγαλύτερη και καλύτερα διατηρημένη υπόγεια πόλη της Καππαδοκίας με βάθος τα 85μέτρα όπου διαρθρώνεται σε 8 επίπεδα, περιλαμβάνει αποθήκες, σπίτια, εκκλησίες. Η Μαλακοπή αποτελούσε μια από τις σημαντικότερες Ελληνικές κοινότητες και μιλούσε ένα αρχαιότατο ιδίωμα της Ελληνικής γλώσσας μέχρι το 1924. Στην συνέχεια άφιξη στο Προκόπι (Ουργκούπ) όπου μοιάζει με σεληνιακό τοπίο και εκεί θα δούμε πολλά σπίτια και αρχοντικά που σώζονται από την εποχή της Ελληνικής κοινότητας. Επίσης από εδώ οι πρόσφυγες μετέφεραν τα λείψανα του Ιωάννου του Ρώσου όπου και φυλάσσονται σήμερα στο Νέο Προκόπι Ευβοίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και Διανυκτέρευση.

4η ημέρα 12/4/2018  (100χλμ)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Ουτσχισάρ απ’ όπου το πανόραμα της Καππαδοκίας ξετυλίγετε με γοητευτικό τρόπο. Στην συνέχεια επίσκεψη στο Κόραμα (Γκιορεμέ) όπου είναι ένα υπαίθριο μουσείο. Έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Επόμενος σταθμός μας το χωριό Άβανο (Άνανος), με τα  παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και κέντρο παραγωγής των φημισμένων αγγείων της Καππαδοκίας. Είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Άλυ (Kizil Irmak). Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπη για ξεκούραση, δείπνο και Διανυκτέρευση.

5η ημέρα 13/4/2018  (120χλμ)

Σήμερα μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Σινασσό (Μουσταφά-Πασά) με την ανθηρή Ελληνική κοινότητα μέχρι το 1924. Σήμερα διατηρούνται πολλά Ελληνικά αρχοντικά, τα σχολεία και αρκετές εκκλησίες μέσα στην πόλη, με κυριότερο το ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Επόμενος σταθμός είναι η Καισάρεια, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Κεντρικής Ανατολίας. Είναι η πόλη όπου δοξάστηκε ο Μέγας Βασίλειος. Στο κέντρο της πόλης το Βυζαντινό Κάστρο είναι ένα από τα αξιοθέατα της πόλης. Στην συνέχεια επίσκεψη στη κωμόπολη Μουταλασκη (Τάλας) όπου ήταν οι εξοχικές κατοικίες των πλουσίων Καισαρίων εμπόρων του 19ου αιώνα. Υπάρχει ο επιβλητικός ναός του Αγίου Σάββα. Η Μουταλάσκη ήταν ένα είδος πρωτεύουσας για τα άλλα Ελληνικά χωριά της περιφέρειας. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπη για ξεκούραση, δείπνο και Διανυκτέρευση

6η ημέρα 14/4/2018  (450χλμ)

Πρωινό, αναχώρηση με πρώτη στάση στο Ακσαράι, απ’ όπου περνούσαν όλοι οι δρόμοι από Κωνσταντινούπολη για Μέση Ανατολή. Εκεί βρίσκεται το Σουλτάν Χαν, το μεγαλύτερο Καραβάνσαράι της Ανατολίας όπου και θα επισκεφθούμε. Το απόγευμα άφιξη στο ιστορικό Αφιόν Καραχισάρ (Μαύρος Πύργος) και το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και Διανυκτέρευση.

7η ημέρα 15/4/2018  (415χλμ)

Σήμερα και μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Σμύρνη, περνώντας από το Σαλιχλί και Νυμφαίο (Κεμάλ-Πασά). Άφιξη στην Σμύρνη και χρόνο ελεύθερο για βόλτα στην αγορά πριν την επιστροφή μας πίσω στο Τσεσμέ.

Στο πακέτο περιλαμβάνονται:  

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Χίο-Τσεσμέ-Χίο
  • Μεταφορές / Περιηγήσεις με πολυτελής πούλμαν της εταιρείας μας
  • Ελληνόφωνος διπλωματούχος ξεναγός για όλη την διάρκεια της εκδρομής (7 ημέρες)
  • 1 διανυκτέρευση στο Παμούκκαλε στο ξεν. Richmond Thermal 4* με ημιδιατροφή
  • 1 διανυκτέρευση στο Ικόνιο στο ξεν. Hilton Garden 4* superior με ημιδιατροφή
  • 3 διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία στο Προκόπι στο ξεν. Dinler 5* με ημιδιατροφή
  • 1 διανυκτέρευση στο Άφιον στο ξεν. MCG Cakmak Thermal 5* με ημιδιατροφή