Excursion to Izmir / Turkey

Excursion to Izmir / Turkey

 

Ημερήσια Εκδρομή στη Σμύρνη 

Κάθε Τετάρτη -Παρασκευή & Σάββατο 

Συγκέντρωση νωρίς το πεωί στο Τελωνείο Χίου. Έλεγχο διαβατηρίων. Στις 08.00 αναχώρηση από το λιμάνι της Χίου με προορισμό το λιμάνι του Τσεσμέ( Κρίνη). Ταξίδι περίπου 35 λεπτών μέχρι την άφιξη μας στον Τσεσμέ. Επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό την Σμύρνη, την πόλη όπου η Ανατολή συναντιέται με τη Δύση. Η Σμύρνη,η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, με τον κοσμοπολίτικο της αέρα, αποτέλεσε το ένα από τα κέντρα του μικρασιατικού Ελληνικού.   

Περνώντας από τα άλλοτε Ελληνικά χωριά Αλάτσατα, με το πολύ έντολο Ελληνικό στοιχείο,  και την εξαιρετική εκκλησία της Θεοτόκου και από τα Βουρλά, ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο του 18ου αιώνα, όπου ακόμα και τώρα βρίσκεται η κατοικία του Γ.Σεφέρη, φτάνουμε στη Σμύρνη. 

Περιήγηση με το πούλμαν στα αξιοθέατα της  πόλης. Κινούμενοι την παραλιακή οδό, ο επισκεπτης μπορεί να εχει μια πανοραμική εικόνα της πόλης και του κόλπου της Σμύρνης που εκτείνεται μπροστά του. Φτάνουμε στην πλατεία Κονάκ,στο κέντρο της πόλης, η οποία φημίζεται για τον πύργο του ρολογιού, ένα από τα μοναδικά σύμβολα της Σμύρνης χτίσμένο το 1901.

Διασχίζουμε την περιοχή του Άλσαντζακ (Πούντα),βόρειο άκρο της προκυμαίας. Σήμερα εδώ προσφέρονται εκλεκτά εστιατόρια και μπαρ, με θέα το Αιγαίο Πέλαγος. Η περιοχή περιλαμβάνει πολλά διατηρητέα κτίρια και εκκλησίες, μοναδικής αρχιτεκτονικής. Περιπλανόμενοι στα σοκάκια, θα μπορείτε να δείτε πολύ σημαντικά κτίρια της πόλης, όπως το Μουσείο Ατατούρκ, το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, το Μητροπολιτικό Μουσείο Σμύρνης, το Μουσείο Σιδηροδρόμων κ.ά. Κοντά στο Αλσαντζάκ υπάρχει το Kulturpark, ένα τεράστιο συγκρότημα εγκαταστάσεων με πάρκα και συχνά φιλοξενεί διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Εντός της συνοικίας βρίσκεται ο σιδηροδρομικός σταθμός του Αλσαντζάκ, ένα κτίσμα του 1858 σε αποικιακό στυλ, απ’ όπου αναχωρούν τα τρένα για το Αϊδίνιο, το Ντενιζλί και την Προύσα. Τα σοκάκια θα σας οδηγήσουν στην παραλία, την παλιά συνοικία του Και, όπου βρίσκεται το Ελληνικό Προξενείο.

Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για φαγητό και βόλτα στο ιστορικό παζάρι Κεμεραλτί. Το παζάρι χρονολογείται από το 16ο αιώνα. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να βρεί από αντίκες, κοσμήματα, δερμάτινα είδη μέχρι ρούχα και σουβενίρ.   

Το απόγευμα συγκέντρωση, επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στον Τσεσμέ, απ' όπου θα αναχωρήσουμε για τη Χίο. 

Περισσότερα για τη Σμύρνη 

Συνδιάστε την εκδρομή με διαμονή στη Σμύρνη. Δείτε τις επιλογές μας για τη Σμύρνη & Τσεσμέ.

Διαβάστε τα δρομολόγια για Τουρκία.