4 ημέρες Βυτίνα – Δημητσάνα – Σπάρτη – Μονεμβασιά – Ναύπλιο 18-22/9/22

monemvasia-gefira-2048x1365.jpg

18/9/2022
Συγκέντρωση μπροστά στο γραφείο ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΟΥΡΣ και αναχώρηση 21.30 με πλοίο της γραμμήςγια το λιμάνι του Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

19/9/2022
Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την περιοχήτου Λουτρακίου όπου θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου η οποία βρίσκετε σταΓεράνια όροι με θέα τον Κορινθιακό κόλπο, εκεί θα προσκυνήσουμε και το Λείψανο του Αγίου. Στηνσυνέχεια θα φτάσουμε στην ορεινή Βυτίνα και Δημητσάνα όπου θα επισκεφθούμε τοΕκκλησιαστικό Μουσείο το οποίο στεγάζεται στην ιστορική οικία του ΠατριάρχουΚωνσταντινουπόλεως, Γρηγορίου του Ε’. Επίσης εδώ βρίσκεται και η ιστορική κατοικία τουΜητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανού.Έπειτα θα επισκεφτούμε το Μουσείο Υδροκίνησης όπου έχει παραδοσιακές εγκαταστάσειςυδροκίνητων μηχανισμών (νεροτριβή, αλευρόμυλο). Έξω από τον μύλο θα δούμε ρακοκάζανο, τοπαραδοσιακό βυρσοδεψείο και τον μπαρουτόμυλο, όπου κατά την επανάστασης του 1821,τροφοδοτούσαν τον αγώνα με το απαραίτητο αυτό πολεμικό υλικό. Αν προλάβουμε θα επισκεφτούμετην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου.Τέλος θα φτάσουμε στη Σπάρτη και το ξενοδοχείο μας.

20/9/2022
Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το γνωστό Σπήλαιο Δυρού όπου ηπεριήγηση του γίνεται με τα πόδια και με βάρκες. Κατόπιν αναχωρούμε για την πανέμορφηΜονεμβασιά με το μεσαιωνικό κάστρο της, χτισμένη σε βράχο ύψους 300μ.Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στην Λακωνική Μάνη καταλήγουμε στο Γύθειο «Γύη Θεών»σημαντικό εμπορικό λιμάνι των Ρωμαίων. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο μας.

21/9/2022
Σήμερα μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά. Το οχυρόεξελισσόμενο σε μια μεγάλη βυζαντινή καστροπολιτεία με παλάτια, αρχοντικά, μεγαλοπρεπείςεκκλησίες και μοναστήρια ήταν η έδρα του Δεσποτάτου του Μυστρά, εκεί δε στέφθηκε μονάρχης οτελευταίος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος.Συνεχίζουμε προς Καλαμάτα για να επισκεφτούμε το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας Βάστα με ταδεκαεπτά (17) δέντρα στην στέγη του. Η παράδοση αναφέρει πως το θαύμα της Φύσης έχει σχέση μετο μαρτύριο της Αγίας. Κατόπιν τούτου επιστρέφουμε στο Ξενοδοχείο μας.

22/9/2022
Σήμερα μετά το πρωινό μας, επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν μαζί με τις αποσκευές μας καιαναχωρούμε προς την πρωτεύουσα της Αργολίδος, το Ναύπλιο το οποίο είναι ένας Ιστορικός τόποςγια την νεώτερη Ελλάδα, αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα το Ελληνικού κράτους μετά τηνεπανάσταση του 1821. Σημεία αναφοράς της πόλης είναι το Μπούρτζι, χτισμένο πάνω στο μικρόνησάκι των Αγίων Θεοδώρων και το γνωστό Παλαμίδη, ξακουστό ενετικό κάστρο το οποίο δεσπόζειπάνω από την πόλη. Η παλιά πόλη χτίστηκε κυρίως στα χρόνια του πρώτου της ΚυβερνήτηΕλλάδος Ιωάννου Καποδίστρια στις αρχές του 19 ου αιώνα.Συνεχίζουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου όπου θα δούμε το ιερό του Ασκληπιού.Θα θαυμάσουμε το Αρχαίο Θέατρο όπου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ιερού και ήταναφιερωμένο στο θεραπευτή θεό. Είναι χτισμένο στη δυτική πλαγιά του Κυνόρτιου όρους και θεωρείταιτο τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής. Τέλος φτάνουμε στοΛιμάνι του Πειραιά όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της γραμμής και 20.00 αναχώρηση για τηνεπιστροφή μας πίσω στην Χίο.

Στην εκδρομή περιλαμβάνονται
: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε Αριθμημένο κάθισμα Χίο-Πειραιά-Χίο βασισμένο με 30% γκρουπέκπτωση
 3 νύχτες με πρωινό στην Σπάρτη σε 3* κεντρικό ξενοδοχείο 
 4 ημέρες Πούλμαν του γραφείου μας Κανάρης Τουρς όπου θα είναι συνεχώς μαζί σας
 O φόρος διαμονής του ξενοδοχείου Ασφάλεια αστικής ευθύνης για όλους τους εκδρομείς έως 75χρ
 ΦΠΑΕπίσης αν έχετε ΜΑΝ (μεταφορικό ισοδύναμο), να μας το προσκομίσετε πριν την έκδοση

Δεν περιλαμβάνονται γεύματα, ποτά κατά την διάρκεια της εκδρομής και εισόδους σε αρχαιολογικούςχώρους ή μουσεία. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν ο αρχηγός της εκδρομής το κρίνειαπαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής


Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και το γραφείο μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο.

* Όνομα :
* Επώνυμο :
* Τηλέφωνο :
* e-Mail :
Σχόλια :