4ήμερη εκδρομή 26/6-30/6/2022 Πρέβεζα -Λευκάδα-Ιωάννινα

leykada.jpg

Κυριακή 26/6/22: Συγκέντρωση στο λιμάνι της Χίου, μπροστά στο γραφείο μας ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΟΥΡΣ για να μοιραστούν τα εισιτήρια. Στην συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και 21.30 αναχώρηση για Πειραιά.

1η ημέρα: 27/6/22

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση μέσο Κορίνθου και μετέπειτα για Ρίο όπου θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα για Αντίρριο. Συνεχίζουμε μέσω Αμφιλοχίας για την Λευκάδα και θα έχουμε χρόνο να επισκεφτούμε την πόλη και να γευματίσουμε σε κάποιο από τα όμορφα παραλιακά ταβερνάκια του Νιδρίου. Το Νύδρι έχει πολλά αξιοθέατα και γραφικότητα που προκαλούν το ενδιαφέρον του επισκέπτη και συγχρόνως τον ξεκουράζουν. Θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης όπου βρίσκεται μόνο 3χλμ από την πόλη και έχει όμορφο ιδιωτικό ζωολογικό κήπο. Στην συνέχεια αναχώρηση για τη πόλη της Πρέβεζας και το ξενοδοχείο όπου θα διαμείνουμε. Τακτοποίηση στα δωμάτια, Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 28/6/22

Σήμερα μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για να επισκεφτούμε τις πηγές του ποταμού Αχέρωντα. Το Δέλτα του ποταμού διασχίζει τους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης και εκβάλει στο Ιόνιο Πέλαγος. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Ζάλογγο όπου είναι ένα από τα ιστορικά όρη της Ελλάδας και βρίσκεται βόρεια της Πρέβεζας. Το όνομα του συνδέθηκε με την προεπαναστατική περίοδο του 1821 και ειδικότερα με τον θρυλούμενο χορό του Ζαλόγγου όπου 63 ηρωίδες Σουλιώτισσες προτίμησαν τον θάνατο παρά να σκλαβωθούν στους Τούρκους. Θα επισκεφτούμε τον βράχο με το μνημείο θυσίας του Ζαλόγγου και την Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου. Στην συνέχεια αναχωρούμε για να επισκεφτούμε την αμφιθεατρική Πάργα. Αν ο χρόνος επιτρέπει, μπορείτε να επισκεφτείτε το γραφικό Νησί της Παναγιάς (ακριβώς απέναντι από την πόλη) όπου είναι κτισμένη εκκλησία καθώς και μεσαιωνικά ενετικά και γαλλικά κτίσματα. Επιστροφή πίσω στην Πρέβεζα και στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, Διανυκτέρευση

3η ημέρα: 29/6/22

Σήμερα μετά το πρωινό, αναχώρηση για τα όμορφα Ιωάννινα και το Μουσείο Βρέλλη, το οποίο στεγάζεται σε ένα κτήριο αστικής φρουριακής αρχιτεκτονικής της Ηπείρου του 18ου αιώνα και εκτίθενται συνθέσεις με κέρινα ομοιώματα σε φυσικό   μέγεθος. Η πόλη των Ιωαννίνων είναι σύγχρονη αλλά πλούσια σε μνήμες, χτισμένη σε υψόμετρο 500 μ. ανάμεσα στις  πλαγιές του όρους Μιτσικέλι και τις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας. Για όσους θελήσουν θα έχουν χρόνο να περπατήσουν δίπλα στην λίμνη και να επισκεφτούν το Νησάκι όπου βρίσκεται η τελευταία κατοικία του Αλί Πασά. Συνεχίζουμε για το ορεινό Μέτσοβο για βόλτα και να θαυμάσουμε την πράσινη ομορφιά του. Επιστροφή πίσω στην Πρέβεζα και το ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, Διανυκτέρευση

4η ημέρα: 30/6/22

Σήμερα μετά το πρωινό, αναχώρηση μαζί με τις αποσκευές μας για το Λιμάνι του Πειραιά όπου θα φτάσουμε μετά από τις ανάλογες απαιτούμενες στάσεις. Στην διαδρομή μας θα κάνουμε στάση στο ιστορικό Μεσολόγγι και εκεί θα επισκεφτούμε τον κήπο των Ηρώων. Στην συνέχεια θα σταματήσουμε για να επισκεφτούμε την Παναγία Γοργοεπήκοος έξω από την Μάντρα Αττικής. Άφιξη στο Λιμάνι Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 18.00 για Χίο. (άφιξη Χίο ξημερώματα 1/7)

 

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ !!!

 

 

Λίγα πράγματα για την Πρέβεζα

Το όνομά της δηλώνει το στρατηγικό σημείο που είναι χτισμένη (Πρέβεζα σημαίνει πέρασμα, διάβαση). Περπατώντας στην παραλία του λιμανιού θα πάρετε μία γεύση από την αρχοντική καταγωγή της Πρέβεζας όπου άλλοτε γέμιζε από καράβια την εποχή της Ενετοκρατίας. Η Πρέβεζα φημίζεται για την εκλεκτή σαρδέλα της. Μπορείτε να βολτάρετε στις γραφικές γειτονιές του ιστορικού κέντρου και στο Σεϊτάν Παζάρ, στο καντούνι με τα γιασεμιά και τις μπουκαμβίλιες όπου βρίσκεται το σπίτι που φιλοξένησε τον ποιητή Καρυωτάκη.. Μπορείτε να επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπου και τον πύργο του Ρολογιού.  Ανάμεσα στα στενά σοκάκια, οι ταβέρνες και τα ουζερί απλώνουν τα τραπεζάκια τους και μας περιμένουν να γευτούμε τοπικούς μεζέδες και φαγητά.

 

 

 

Στην τιμή περιλαμβάνει:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Χίο-Πειραιά-Χίο σε Αριθμημένο Κάθισμα
  • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε 3* κεντρικό ξενοδοχείο στην Πρέβεζα
  • Πούλμαν για 4 ημέρες για την πραγματοποίηση της εκδρομής όπως αναγράφουμε
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης για όλους τους εκδρομείς έως 75χρ
  • ΦΠΑ

 

 

 

 

 


Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και το γραφείο μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο.

* Όνομα :
* Επώνυμο :
* Τηλέφωνο :
* e-Mail :
Σχόλια :