5ήμερη Εκδρομή στην Κρήτη 10-14/11

hrakleio-krhth-port.jpg

Πρόγραμμα Εκδρομής

 

Ημέρα 1: 
ΧΙΟΣ -ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Χίου και αναχώρηση για Ηράκλειο Κρήτης. Άφιξη, επιβίβαση στο Πούλμανκαι Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για βραδινή βόλτα στην πόλη.Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2:
Ηράκλειο - Ελούντα –Πλάκα- Σπιναλόγκα - Άγιος Νικόλαος Ηράκλειο. Πρωινό και αναχώρηση με κατεύθυνση προς Άγιο Νικόλαο. Μόλις αντικρύσουμε την Ελούντα θα γοητευτούμεαπό το ανόθευτο παραδοσιακό της χρώμα αλλά και από το σύγχρονο οικισμό που σήμερα αποτελεί έναιδιαίτερα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Πλάκα όπου θα απολαύσουμε τοκαφεδάκι μας με θέα προς Σπιναλόγκα. Στην συνέχεια επιβίβαση στα πλοιάρια για την μεταφορά μας στηνΣπιναλόγκα, ένα νησάκι στην είσοδο του όρμου Σπιναλόγκας στο δυτικό τμήμα του κόλπου Μιραμπέλλου.Στεφανώνεται από φρούριο που οικοδόμησαν οι Ενετοί το 1579 πάνω στα ερείπια αρχαίας οχύρωσης.Ξεχωρίζει το κτίριο των δημόσιων λουτρών του 4ου μ.Χ. Υπήρξε για πολλά χρόνια τόπος απομόνωσης λεπρών.Χτισμένος στο βορειοδυτικό άκρο του γραφικού κόλπου Μιραμπέλλου, στη συνέχεια αναχώρηση για επίσκεψητης πόλης του Αγίου Νικολάου. Η σημερινή πόλη έχει έντονο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Το βραδάκιεπιστροφή στο Ηράκλειο και το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 3:
Ηράκλειο- Λίμνη Κουρνά - Αργυρούπολη - Ρέθυμνο - Αρκάδι - Ηράκλειο. Πρωινό και αναχώρηση για την Λίμνη Κουρνά. Η φυσική ομορφιά της λίμνης Κουρνά θα μας συναρπάσεικαθώς είναι η μόνη φυσική λίμνη στην Κρήτη. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Κορησία. Η λίμνη τροφοδοτείταιαπό τα νερά που κατεβάζουν τα γειτονικά βουνά και οι λόφοι. Τα πετρώματα της περιοχής διακόπτουν τηνυπόγεια ροή τους και δεν τα επιτρέπουν να συνεχίσουν την πορεία τους μέχρι τη θάλασσα. Επόμενος σταθμόςη Αργυρούπολη, ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό, σχετική παραμονή για καφέ και στη συνέχειααναχώρηση για Ρέθυμνο. Το Ρέθυμνο με το Ψηλορείτη και την καταγάλανη θάλασσα θα μας αρέσει πολύκαθώς “Το Ρέθυμνο δεν είναι μέρος που πηγαίνεις αλλά που επιστρέφεις”. Θα περπατήσουμε στοβενετσιάνικο λιμάνι με το εντυπωσιακό οχυρό της Φορτέτσας και στην παλιά πόλη, μια από τις πιο καλάδιατηρημένες πόλεις της αναγεννησιακής περιόδου. Επόμενος σταθμός της σημερινής μας περιήγησης η ΙεράΜονή Αρκαδίου η οποία θεμελιώθηκε, σύμφωνα με την παράδοση, από τον αυτοκράτορα Ηράκλειο καιανοικοδομήθηκε τον 5ο αιώνα από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Αρκάδιο του οποίου και το όνομα φέρει. ΤοΑρκάδι αποτελεί το πιο ιστορικό μοναστήρι της Κρήτης, το οποίο έμελλε να γίνει το ιερότερο σύμβολο τωνΑγώνων των Κρητικών για την Ελευθερία, καθώς εδώ έγινε το τραγικό ολοκαύτωμα του 1866 που άνοιξε τονδρόμο για την απελευθέρωση του νησιού το 1898. Μάλιστα, η UNESCO έχει χαρακτηρίσει το Αρκάδι ως“Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας”. Επιστροφή στο Ηράκλειο και το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 4: 
Ηράκλειο-Κνωσσός–Μουσείο. Πρωινό και αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Η ιστορία της πόλης καθρεφτίζεται στις αλλαγέςτου ονόματός της. Ο γεωγράφος Στράβων αναφέρεται σε ένα λιμάνι της Κνωσού που ονομαζόταν Ηράκλειο. Το824, όταν οι Άραβες κατέλαβαν την Κρήτη, οχύρωσαν τον παλαιό οικισμό. Από την αραβική λέξη Χάντακπροήλθε η ονομασία Χάνδαξ και στον 13ο, επί Ενετοκρατίας, η ονομασία Κάντια. Ηράκλειο ονομάστηκεεπίσημα το 1922. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου καταστράφηκε η μισή πόλη απόβομβαρδισμούς. Σήμερα το Ηράκλειο είναι μια σύγχρονη πόλη, εμπορικό, βιομηχανικό και τουριστικό κέντροτης Κρήτης. Η ”εντός των τειχών” πόλη συγκινεί με τα ενετικά μνημεία, τα νεοκλασικά κτίρια και τουςγραφικούς πεζόδρομους. Σήμερα θα επισκεφτούμε τη Κνωσό, το κέντρο του μινωικού πολιτισμού κατά τοδιάστημα 2000-1400 π.Χ. Θα ξεναγηθούμε στην περίφημη αρχαία πόλη με τα ανάκτορα, θα θαυμάσουμε τον"πρίγκιπα με τα κρίνα", τη δεξαμενή των καθαρμών, το μικρό ανάκτορο, τη βασιλική έπαυλη, το βασιλικό τάφοκ.α. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας και ελεύθεροι για βόλτα. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 5:
Ηράκλειο-Χανιά - Ακρωτήρι - Τάφοι Βενιζέλων - Αγία Τριάδα – Ηράκλειο-Χίος. Πρωινό και αναχώρηση για τα Χανιά. Δεν είναι τυχαίο το ότι τα Χανιά προσελκύουν επισκέπτες από όλα ταμέρη του κόσμου. Η πόλη συνδυάζει απίστευτη φυσική ομορφιά, με πλούσια πολιτιστική παράδοση καθώς καιάρτια τουριστική υποδομή. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, στην αγορά και το ενετικό λιμάνι και θακατευθυνθούμε προς το Ακρωτήρι, εκεί όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων. Στην επιστροφή μας προς ταΧανιά θα επισκεφτούμε τη Μονή της Αγίας Τριάδας, που αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότεραμοναστήρια της Κρήτης με τεράστια επίδραση στην παιδεία του νησιού. Χτίστηκε από τους Κρητικούςμοναχούς Ιερεμία και Λαυρέντιο, από την βενετσιάνικη ορθόδοξη οικογένεια των Τζαγκαρόλων. Επιστροφήστο Ηράκλειο. Το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου για την αναχώρησή μας πίσω για Χίο.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 Αεροπορικά εισιτήρια Χίος-Ηράκλειο-Χίος 1 βαλίτσα 15kg & 1 χειραποσκευή 8kg

 Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 4 (τέσσερις) διανυκτερεύσεις σε κεντρικό 4* ή σε 3* επιλογής σας

 Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο σας Μεταφορές-Περιηγήσεις με πολυτελές Πούλμαν βάση του προγράμματος

 Ξεναγήσεις όπου αναφέρονται στο πρόγραμμα Συνοδός του γραφείου μας Επίσημος ξεναγός για την Κνωσσό-Μουσείο Μεταφορά με πλοιάριο στη Σπιναλόγκα και επιστροφή

 Φ.Π.Α


Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και το γραφείο μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο.

* Όνομα :
* Επώνυμο :
* Τηλέφωνο :
* e-Mail :
Σχόλια :