6 ημέρες Καβάλα-Ξάνθη-Αλεξανδρούπολη-Κομοτηνή-Άγιο Όρος-Θεσσαλονίκη 7-12/9/22

thasos.jpg

07/09/2022
Επιβίβαση στο πλοίο και στις 06.15αναχωρούμε με προορισμό την Καβάλα. Άφιξη το απόγευμα στο Λιμάνι της Καβάλας (17:45) καιμεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθεροι για βόλτα. Διανυκτέρευση.

08/09/2022
Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να δούμε την πόλη της Ξάνθης. Θαπερπατήσουμε στα όμορφα σοκάκια της παλιάς πόλης όπου θα δούμε πολλά αρχοντικά καιανακαινισμένα νεοκλασικά. Συνεχίζουμε για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, πρωτεύουσα του Ν.Έβρου και στην συνέχεια θα επισκεφτούμε για να προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως τηςΘεοτόκου η αλλιώς «Η Παναγία του Έβρου». Συνεχίζουμε για Κομοτηνή, ακμαίο εμπορικό καιδιοικητικό κέντρο με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο όπου την μοιράζονται ειρηνικά χριστιανοί καιμωαμεθανοί. Τέλος, επιστρέφουμε πίσω στην Καβάλα και το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.Ελεύθεροι για βόλτα. Διανυκτέρευση.

09/09/2022
Σήμερα θα έχουμε προαιρετική εκδρομή στην ΘΑΣΣΟ. Το καράβι έχει αναχώρηση από το λιμάνι τηςΚαβάλας όπου θα φτάσουμε μετά από περίπου 40 λεπτά. Θα κάνουμε τον γύρω του νησιού με τοπούλμαν και θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αρχάγγελου Μιχαήλ όπου βρίσκεται στανοτιοανατολικά του νησιού γύρω στα 33χλμ από τον Λιμένα. Γυναικείο μοναστήρι, χτισμένο σεγκρεμό πάνω από τη Θάλασσα με θέα το Αιγαίο και το Άγιο Όρος. Εκεί φυλάσσεται κομμάτι ΤιμίουΉλου, μέρος από τα καρφιά της σταύρωσης του Χριστού. Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς ιδρύθηκε ημονή, αλλά σε επίσημο έγγραφο του 1287 γίνεται αναφορά σε αυτήν. Το 1835 έγιναν επιδιορθώσεις,όπως μαρτυρά επιγραφή στην δυτική είσοδο του ναού. Το 1974 ήρθαν οι πρώτες μοναχές με έναφιλοθεΐτη μοναχό και εργάστηκαν σκληρά μεταμορφώνοντας το μοναστήρι που είχε ερημωθεί.Επιστροφή πίσω στην Καβάλα. Διανυκτέρευση.

10/09/2022
Σήμερα μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για επίσκεψη στην πόλη της Δράμας όπου είναι χτισμένηστους νότιους πρόποδες του όρους Φαλακρού. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε για ναπροσκυνήσουμε την Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας όπου βρίσκετε σε μεγάλη απόκρημνηχαράδρα του Παγγαίου όρους. Συνεχίζουμε για την Λίμνη Κερκίνη και το Σπήλαιο Αλιστράτης όπουείναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει, εκτόςαπό τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους
εκκεντρίτες. Οι εκκεντρίτες ή ελικτίτες είναι σπάνιοι σχηματισμοί που δημιουργούνται«αψηφώντας» τους νόμους της βαρύτητας και ακολουθώντας ακανόνιστες πορείες. Οι επισκέψιμοιδιάδρομοι έχουν μήκος 3χλμ. περίπου. Το σπήλαιο ανήκει στο δίκτυο σπηλαίων του φαραγγιού τουποταμού Αγγίτη. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και τέλοςεπιστροφή πίσω στην Καβάλα και το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

11/09/2022
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μαζί με τις αποσκευές μας προς την Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσηστάση στο τελευταίο πόδι της Χαλκιδικής «ΑΘΩΣ» όπου από εκεί θα έχουμε προαιρετική κρουαζιέρακαι καιρού επιτρέποντος με πλοιάριο για να απολαύσουμε έστω και από μακριά το Άγιο Όρος. Αυτήη ξεχωριστή μοναστική πολιτεία με μνημεία μεγάλης εθνικής, ιστορικής, θρησκευτικής,γραμματειακής και πολιτισμικής αξίας όπου από το 1988 συγκαταλέγεται στον κατάλογο τωνΜνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Περιλαμβάνει είκοσι (20) Ιερές Μονές και άλλαμοναστικά ιδρύματα (αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού κράτους). Άφιξη στην Θεσσαλονίκη και τοξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθεροι για βραδινή βόλτα στην συμπρωτεύουσα.Διανυκτέρευση.

12/09/2022
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μαζί με τις αποσκευές μας για το λιμάνι του Πειραιά όπου και θαεπιβιβαστούμε στο πλοίο (αναχώρηση 20:00) για την επιστροφή μας πίσω στη Χίο (4:15)…

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
 Εισιτήρια πλοίου Χίος-Καβάλα και Πειραιά-Χίο σε αριθμημένο αεροπορικό κάθισμα
 4 διανυκτερεύσεις στην Καβάλα με πρωινό σε 3* κεντρικό ξενοδοχείο 
 1 διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη με πρωινό σε 3* κεντρικό ξενοδοχείο 
 Πολυτελές πούλμαν για την πραγματοποίηση του ανωτέρω προγράμματος όπου θαείναι συνεχώς μαζί σας
 Συνοδός του γραφείου μας όπου θα είναι συνεχώς μαζί σας Μεταφορά με Πούλμαν από Λαγκάδα-Λιμάνι-Λαγκάδα Ασφάλεια αστικής ευθύνης για όλους τους εκδρομείς έως 75χρ

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται έξοδα για εισόδους σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους,γεύματα και ποτά κατά την διάρκεια της εκδρομής, προαιρετικές εκδρομές όπου αναγράφονται καιότι άλλο δεν αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα.


Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και το γραφείο μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο.

* Όνομα :
* Επώνυμο :
* Τηλέφωνο :
* e-Mail :
Σχόλια :