Ημερήσια εκδρομή στην Σμύρνη

Σμύρνη8

Διαδρομή : Χίος - Τσεσμέ - Σμύρνη Τουρκίας

 

Διάρκεια : 08: 15 - 18:30

 

Λεπτομέρειες Μετακίνησης :

Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου στις 07:30 πμ. Τελωνιακός Έλεγχος, καταγραφή στις λίστες επιβατών (check in) και επιβίβαση στο πλοίο, με το οποίο θα αναχωρήσουμε για Τσεσμέ στις 08.15 πμ.

Άφιξη στο λιμάνι του Τσεσμέ μετά απο περίπου 35 λεπτά, τελωνιακές διατυπώσεις και άμεση επιβίβαση στο πούλμαν. Περνώντας απο τα Αλάτσατα, ένα αμιγώς ελληνορθόδοξο χωριό πριν το 1922 και τα Βουρλά μια επίσης σημαντική κοιτίδα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας,  φτάνουμε στη Σμύρνη μετά απο περίπου 1 ώρα διαδρομής. Περιήγηση στις σημαντικότερες συνοικίες και αξιοθέατα. Ξεκινώντας από το Κοκαργιαλί, την Καραντίνα (Ενόπη) και το Καρατάσι, φθάνουμε στην πλατεία Κόνακ, όπου θα δούμε το ρολόι – σύμβολο της πόλης και το Κυβερνητικό Μέγαρο με τα ιωνικά στοιχεία στην πρόσοψή του, όπου μαρτύρησε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος. Κατόπιν, θα περάσουμε από μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό του Κασαμπά (19ος αι. ), το κλασσικού ρυθμού κτήριο του Ελληνικού Κεντρικού Παρθεναγωγείου και την άλλοτε ονομαζόμενη οδό Χατζηφράγγου στην περιοχή των νοσοκομείων. Συνεχίζουμε για τον Αγγλικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αιδινίου στην περιοχή της Πούντας, με τα λιγοστά Λεβαντίνικα σπίτια που διασώζονται ακόμα για να καταλήξουμε στην παραλία του νέου << Και >>, όπου θα ξεχωρίσουμε την οικία Καπετανάκη, ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτήριο, που στεγάζει ξανά, μετά από 15 χρόνια το Ελληνικό Προξενείο.

Κατόπιν, προαιρετική επίσκεψη στην αρχαία αγορά της Σμύρνης και περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο,  όπου ανακαλύφθηκε πρόσφατα η πλουσιότερη συλλογή ελληνικών τοιχογραφιών στον κόσμο με  σκηνές από την καθημερινή ζωή της Ρωμαϊκής περιόδου.

Επόμενος σταθμός μας είναι ο Άγιος  Βουκόλος, η μοναδική ορθόδοξη εκκλησία που σώθηκε από την Καταστροφή του 1922, αφιερωμένη στον πρώτο επίσκοπο Σμύρνης Βουκόλο. Ο ναός έχει αποκατασταθεί πρόσφατα και μαρτυρεί με την παρουσία του τις όμορφες αλλά και τις τραγικές στιγμές του ελληνισμού της Σμύρνης.

Στη συνέχεια, ελεύθερος χρόνος στο πολύβουο παζάρι της Σμύρνης ,το Κεμέραλτί. Εδώ βρίσκεται η παλιά Οθωμανική γειτονιά της πόλης με δαιδαλώδη σοκάκια, παλιά οθωμανικά σπίτια και ένα αναστηλωμένο χάνι από το 18ο αιώνα. Το απόγευμα  συγκέντρωση και επιστροφή στο λιμάνι του Τσεσμέ.  Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση προς Χίο.

 

 

ΤIMH ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 36 €

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  1. Εισιτήρια πλοίου Χίο –Τσεσμέ –Χίο
  2. Ελληνόφωνος ξεναγός
  3. Μεταφορές –περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

 

TIMH ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 41 €

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  1. Εισιτήρια πλοίου Χίο –Τσεσμέ –Χίο
  2. Ελληνόφωνος ξεναγός
  3. Μεταφορές –περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

Προαιρετική περιήγηση στον Άγιο Βουκόλο και την Αρχαία Αγορά

 

Δεν περιλαμβάνεται o λιμενικός φόρος 2 € κατ’ άτομο (ανεξαρτήτως ηλικίας) του ιδιωτικού λιμανιού του Τσεσμέ, τον οποίο πληρώνετε στο check- in στο λιμάνι του Τσεσμέ

**Η εκδρομή στην Τουρκία μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαβατήρια με ελάχιστη ισχύ 3 μηνών ή αστυνομικές ταυτότητες με λατινικούς χαρακτήρες
Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και το γραφείο μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο.

* Όνομα :
* Επώνυμο :
* Τηλέφωνο :
* e-Mail :
Σχόλια :