Ημερήσια επίσκεψη στην Σμύρνη


Διαδρομή : Χίος - Τσεσμέ - Σμύρνη, Τουρκίας

 

Διάρκεια : 08: 15 - 18:30

 

Λεπτομέρειες Μετακίνησης :

Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου στις 07:30 πμ. Τελωνιακός Έλεγχος, καταγραφή στις λίστες επιβατών (check in) και επιβίβαση στο πλοίο, με το οποίο θα αναχωρήσουμε για Τσεσμέ στις 08.15 πμ.

Άφιξη στο λιμάνι του Τσεσμέ μετά απο περίπου 35 λεπτά, τελωνιακές διατυπώσεις και άμεση επιβίβαση στο πούλμαν. Περνώντας απο τα Αλάτσατα, ένα αμιγώς ελληνορθόδοξο χωριό πριν το 1922 και τα Βουρλά μια επίσης σημαντική κοιτίδα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας,  φτάνουμε στη Σμύρνη μετά απο περίπου 1 ώρα διαδρομής.

Αποβίβαση από το πούλμαν και ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της Σμύρνης. Εδώ, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη βόλτα του στην παραλιακή  πλακόστωτη λεωφόρο, το Kordon με το ρολόι - ορόσημο της πόλης, τον Πύργο του Ρολογιού ή  Saat Kulesi να στολίζει την είσοδο του παζαριού της πόλης, το Κεμέραλτι. Το παζάρι, με τα στενά δρομάκια που περιπλέκονται μεταξύ τους και ένα πλήθος από μαγαζιών που πουλάνε πρακτικά τα πάντα, υπενθυμίζουν στον επισκέπτη ότι βρίσκεται στην Ανατολή. Η Σμύρνη είναι μια πόλη με αντιθέσεις, η συνοικία του «Αλσαντζάκ», η άλλοτε Πούντα, με όσα εναπομείναντα αρχοντικά των εύπορων Ελλήνων, βρίσκεται στην άλλη άκρη του Kordon, πλάι στο λιμάνι, και απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα και άλλους τόσους κόσμους από το παζάρι. Τα υπέροχα αρχοντικά της έχουν μετατραπεί τώρα σε μπαράκια και εστιατόρια που πλημμυρίζουν τα πλακόστρωτα δρομάκια ανάμεσά τους με κόσμο κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας.

Νωρίς το απόγευμα συγκέντρωση και επιβίβαση στο πούλμαν. Επιστροφή στο λιμάνι του Τσεσμέ. Επιβίβαση στο πλοίο και στις 18:30 αναχώρηση πρός Χίο.

 

Τιμή κατά άτομο:36 euro
Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  1. Εισιτήρια πλοίου Χίο-Τσεσμέ-Χίο
  2. Ελληνόφωνος συνοδός
  3. Μεταφορές-περιηγήσεις συμφωνα με το πρόγραμμα
  4. Φόρος ISPS

Δεν περιλαμβάνονται:

Λιμενικός φόρος, 2 ευρώ κατ’ άτομο (ανεξαρτήτως ηλικίας) του ιδιωτικού λιμανιού του Τσεσμέ, τον οποίο πληρώνεται στο check-in κατά την αναχώρηση μας.

Απαραίτητα έγγραφα:

Αστυνομική ταυτότητα με τα στοιχεία στα Ελληνικά και τα Λατινικά ή Διαβατήριο με ισχύ 6 μηνών απο την ημερομηνία ταξιδίου σας. Απαραιτήτως Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο για όλους τους επιβάτες, ανεξαρτήτως ηλικίας.Αν είσαστε κάτοχος Διαβατηρίου/ Ταυτότητας άλλης χώρας, ενδεχομένως να είναι απαραίτητη η έκδοση βίζας από τις αρμόδιες αρχές.


Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και το γραφείο μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο.

* Όνομα :
* Επώνυμο :
* Τηλέφωνο :
* e-Mail :
Σχόλια :