9ημέρες Δαλματικές Ακτές 16-24/7/22

filippis-tours-dalmatikes-aktes-001-1.jpg

16/7/22
υγκέντρωση στο γραφείο μας ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΟΥΡΣ στην Λεωφόρο Αιγαίου 12 και στην συνέχειαεπιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και αναχώρηση στις 00.25 για Πειραιά. Άφιξη νωρίς το πρωί στονΠειραιά και άμεση αναχώρηση για Ιωάννινα όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Ελεύθεροι για βόλταστην παλιά πόλη.

17/7/22
Ιωάννινα-ΤίραναΜετά το πρωινό μας, Συνοριακός έλεγχος, διέλευση συνόρων, και συνεχίζουμε για το Δυρράχιο ήΤίρανα. Με τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερηπεριοχή, δείπνο και διανυκτέρευση.

18/7/22
Τίρανα – Μαυροβούνιο – Κότορ – Ντουμπρόβικ – Τρέμπινιε (300χλμ)Μετά το πρωινό μας, περιήγηση στο ιστορικό κέντρο των Τιράνων, όπου θα δούμε την κεντρικήπλατεία Σκεντέρμπεη, την παλιά Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το τζαμί που χρονολογείταιπερίπου το 1879, τον Πύργο του Ρολογιού του 1830, και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αναστάσεως.Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς το Μυροβούνιο, γνωστό και ως Montenegro, απολαμβάνονταςτην πανοραμική θέα, από τις ωραιότερες της Ευρώπης και το γραφικό νησάκι Άγιο Στέφανο,γνωστό και ως Sveti Stefan, αγαπημένο θέρετρο διάσημων επισκεπτών ανά τον κόσμο, για ναφτάσουμε στο διάσημο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα, την παλαιότερη μεσαιωνική καιανακαινισμένη πόλη, των ακτών του Μυροβουνίου, της οποίας η ονομασία προέρχεται από τηνελληνική λέξη Βούς (Βόδι), σύμφωνα με τη μυθολογία ιδρύθηκε από τον Κάδμο, τον πρώτο βασιλιάτης Θήβας. Σχετική παραμονή για να απολαύσουμε το πανέμορφο τοπίο κάνοντας βόλτες καιαγορές. Συνεχίζουμε για την παλιά πόλη του Κότορ, μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμούπου κτίστηκε μεταξύ 12 ου και 14 ου αιώνα. Πρόκειται για μεγαλύτερο και ομορφότερο φυσικό Φιόρδτης Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους4,5 χλμ. Που ξεκινά από τη θάλασσα και φτάνει ως τη βραχώδη κορυφή του. Θα δούμε τονκαθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνα, του Αγίου Λουκά, το μουσείο της Ναυτικής ιστορίας τουΜαυροβουνίου και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομήμας προς το Τρέμπινιε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

19/7/22
Ντουμπρόβνικ (ξενάγηση) – Νησί ΛόκρουμΠρωινό στο ξενοδοχείο. Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στο διαμάντι της Κροατίας τοπανέμορφο Ντουμπρόβνικ. Αναχώρηση για την παλιά πόλη όπου θα ξεκινήσουμε την ξενάγησημας. Παλιά ονομασία της πόλης ‘’Ραγκούσα’’ , μεσαιωνική πόλη, η οποία χτυπήθηκε ανηλεώς απόΣέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, που όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι σ’ αυτό το σύμπλεγμααπό μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, έχει υποστεί ζημιές το 68% τωνκτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευμένο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλημήκους 2,5 χλμ. Θα δούμε με τον ξεναγό μας τα ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, τον πύργοτου Ρολογιού, το Μέγαρο Σπόντζα του 16 ου αιώνα χτισμένο από ξακουστούς τεχνίτες, που σήμεραστεγάζει τα κρατικά αρχεία, τις όμορφες εκκλησίες, όπως του Αγ. Βλασίου προστάτη της πόλης, μετο μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, μοναστηριακά συμπλέγματα, το Φραγκισκανικόμοναστήρι του 14 ου αιώνα που βρίσκεται στη δυτική πλευρά, την κρήνη του Ονούφριου με τηνεκκλησία του Σωτήρος. Στο πρυτανικό μέγαρο, σήμερα φιλοξενείται το μουσείο του Ντουμπρόβνικμε την ιστορία της πόλης, όπου δίπλα του το δημαρχείο και ο καθεδρικός ναός και το θησαυροφυλάκιο. Σας προτείνουμε μια βόλτα πάνω στα τείχη ή μια βόλτα με το τελεφερίκ για νααπολαύσετε την καλυτερη θέα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και για όσους επιθυμούν μπορούν ναπάρουν μέρος στην προαιρετική κρουαζιέρα στο νησάκι – εθνικό Δρυμό Λόκρουμ, στη διαδρομήπρος το Λόκρουμ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα επιβλητικά τείχη της παλιάς πόληςαπό την πλευρά της θάλασσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

20/7/22
Μόσταρ – Σπλιτ – Τρογκίρ (300χλμ)Πρωινό και αναχώρηση, για το γραφικό Μόσταρ. Το όνομα της πόλης οφείλεται στην ΠαλιάΓέφυρα (Στάρι Μοστ), στον ποταμό Νερέτβα και τους πύργους στις άκρες της, φύλακες τηςΓέφυρας (μοστάρι). Η γέφυρα, είχε χτιστεί επί οθωμανικής κυριαρχίας, καταστράφηκε κατά τονπόλεμο της Βοσνίας και ξαναχτίστηκε με βάση το αρχικό σχέδιο. Από το 2005 η γέφυρα αποτελείμνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές σταλιθόστρωτα καλντερίμια και τα πολύχρωμα μαγαζάκια που δίνουν το χρώμα της Ανατολής σε αυτότο κομμάτι της πόλης. Κατόπιν, διατρέχοντας την κοιλάδα του ποταμού Νερέτβα, θακατευθυνθούμε στο Σπλιτ, τη μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας. Περιήγηση της μεσαιωνικής πόληςόπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Χρόνος ελεύθεροςστην ονομαστή Ρίβα (προκυμαία). Θα συνεχίσουμε για να επισκευθούμε τη γειτονική νησίδα –πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιαςκληρονομιάς. Το τουριστικό Τρογκίρ, ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείταιπνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός μεάριστη τουριστική υποδομή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή του Σπλιτ ήΛόζοβατς, δείπνο και διανυκτέρευση.

21/7/22
Λίμνες Πλίτβιτσε – Ζάγκρεμπ (290χλμ)Πρωινό και αναχώρηση για τις λίμνες Πλίτβιτσε (έξοδα ατομικά) που είναι στην κυριολεξία έναθαύμα της φύσης, ιδιαίτερα γνωστές για τους μικρούς και μεγάλους καταρράκτες, πουδημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες λίμνες και πολλές μικρότερες. Η πεζοπορική μας περιήγησηπεριλαμβάνει βαρκάδα στη λίμνη με πλοιάριο και βόλτα στα μονοπάτια παίρνοντας μαζί μας τιςομορφότερες εικόνες της εκδρομής. Κατόπιν, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Κροατίας, τοκοσμοπολίτικο Ζάγκρεμπ. Βρίσκεται στις παρυφές της Μεντβέντιτσα ως τις όχθες του Σάβαποταμού. Θα περιηγηθούμε στα μοναδικά λιθόστρωτα στενά του 11 ου αιώνα, στο κέντρο τηςΠαλαιάς πόλης όπου θα δούμε το ναό του Αγίου Μάρκου, ναός γοτθικού ρυθμού με τα 12αγάλματα των Αποστόλων και χιλιάδες χρωματιστά πλακίδια που δημιουργούν το εθνόσημο τουΖάγκρεμπ και του Βασίλειου της Κροατίας και της Δαλματίας στη στέγη. Περιβαλλόμενο από τοΚοινοβούλιο, το δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα, τον γοτθικού ρυθμού καθεδρικό ναό του ΑγίουΣτεφάνου, τον Νεογοτθικό Καθεδρικό ναό της Παναγιάς και την αναγεννησιακή Αρχιεπισκοπή, τηνπλατεία Dolac όπου σε καθημερινή βάση γίνεται η λαϊκή αγορά της πόλης, την πλατεία Kaptolόπου θα επισκεφτούμε τον Γοτθικό Καθεδρικό ναό του Ζάγκρεμπ που εκτός από το πιο διάσημοκτίριο της πόλης είναι το πιο ψηλό σε όλη την Κροατία. Κατόπιν, για το ξενοδοχείο μας, στηνευρύτερη περιοχή, δείπνο και διανυκτέρευση.

22/7/22
Σπήλαια Ποστόινα – Λιουμπλιάνα (350χλμ)Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για τα μεγαλοπρεπή Σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνταιτα δεύτερα σε μέγεθος Σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήματου μεγάλου σπηλαίου, περίπου 3,2 χλμ και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικόεσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων.Συνεχίζουμε για τη Λιουμπλιάνα, την πανέμορφη αρχοντική και κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα τηςΣλοβενίας, χτισμένη στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό
κέντρο χτισμένο γύρω από το λόφο με το κάστρο με τα πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια τηςπαλιάς πόλης, θα δούμε τον ποταμό Λιουμπλιάνιτσα με τις πολλές γέφυρες από τις οποίεςξεχωρίζουν η τριπλή γέφυρα Tromostovje και η γέφυρα Majski Most με τα τέσσερα αγάλματα τουδράκου που είναι το έμβλημα της Λιουμπλιάνα, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου με τονπράσινο τρούλο και τα δίδυμα καμπαναριά, την πλατεία Πρέσερν με τη φημισμένη εκκλησία τωνΦραγκισκανών κ.α. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο καιδιανυκτέρευση.

23/7/22
Ζάγκρεμπ – Βελιγράδι – Κρακούγεβατς ή Νις (580χλμ)Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας , το Βελιγράδι. Ταπερισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό καιωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε έναμεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, τοζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Θα δούμεεπίσης την πλατεία Δημοκρατίας, τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που μοιάζει μετον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, τον πύργο Νεμπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνοματου σημαίνει ατρόμητος. Δε θα παραλείψουμε το ναό του Αγίου Σάββα, το μεγαλύτερο Ορθόδοξοναό στον κόσμο. Συνεχίζουμε για την περιοχή του Νις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο καιδιανυκτέρευση.

24/7/22
Νις - ΚαβάλαΜετά το πρωινό μας, αναχώρηση για σύνορα Ευζώνων και στην συνέχεια προς Καβάλα όπου θαεπιβιβαστούμε στο πλοίο της γραμμής και 01.00 (25/7) αναχώρηση για Χίο. Αναμενόμενη άφιξηγύρω στις 14.45


Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα και το γραφείο μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο.

* Όνομα :
* Επώνυμο :
* Τηλέφωνο :
* e-Mail :
Σχόλια :